Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zrak u Rijeci najzagađeniji u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrak u Rijeci najlošiji je u Hrvatskoj. Količina štetnih tvari prešla je podnošljive vrijednosti. Najugroženiji su stanovnici dijelova grada iznad Inine rafinerije u gradskom središtu i oni koji žive uz rafineriju na Urinju u Kostreni.

U riječkom naselju Turnić prozori se rijetko otvaraju. Život u blizini rafinerija je nepodnošljiv. Uzalud i tvrdnje stručnjaka kako u zraku nema kancerogenih čestica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brođani ogorčeni Novi prosvjed u Slavonskom Brodu: 'Godinu dana je prošlo, godinu dana lažnih obećanja' Slika nije dostupna Je li među njima i Hrvatska? NASA objavila: Ovo su zemlje s NAJZAGAĐENIJIM zrakom

S INA-om već godinama pravi rat vode i lokalne vlasti. No, zrak ne postaje kvalitetniji. Rafineriju je INA obećala zatvoriti. Ali tek 2010. Do tada će stanovnici okolnih zgrada 'uživati' u smradu iz pogona.

O budućnosti riječkih rafinerija odlučuju oni koji žive stotinama kilometara daleko. Iz udobnih fotelja i prozračenih ureda upravo se oni igraju sa zdravljem Riječana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene