Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zračne snage Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika u petak su u popodnevnim satima angažirane na dva požarišta, na Dinari i kod Gračaca, priopćilo je Ministarstvo obrane (MORH).


Na najnovijem požarištu Srb-Gračac, koje je dosta prostrano, djeluju jedan Canadair i dva Airtractora dok na Dinari i dalje traje borba za obuzdavanje vatrene fronte i trenutno su na tom požarištu po jedan Canadair i Airtractor. Prethodno su zračne snage bile aktivne i na požarištima Kistanje i Đevrske, navodi MORH.

Vezani članci Požar u poslovnoj zgradi na Radničkoj cesti - 2 Radnička cesta puna dima: Zapalio se automobil u Zagrebu, vatrogasci na terenu Požar u Kaliforniji (Foto: AFP) Borba s vatrom i dalje traje: Vlasti u Kaliforniji naredile evakuaciju 50.000 ljudi; pod kontrolom 10 posto požara

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 156 požara: 60 u Šibensko-kninskoj, 50 u Splitsko-dalmatinskoj, 35 u Zadarskoj, devet u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj i Istarskoj županiji.

Zračne snage u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 1300 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 40.000 tona vode te je do požarišta prevezeno 213 vatrogasca i vojnika i 25 tona vatrogasne opreme i vode, navodi se u priopćenju. (HINA)