Ilustracija (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Predsjednik Zajednice povratnika Hrvatske (ZPH), Josip Kompanović, u ime ZPH pozvao je povratnike da na parlamentarnim izborima, 11. rujna, glasuju po savjesti, ali da ne glasuju da one koji su praktično uništili područja od posebne državne skrbi RH.


Zajednica povratnika Hrvatske (ZPH) u petak je zatražila da se odmah pokrenu postupci za zaustavljanje pristupanja Srbije EU, dok ta zemlja ne ukine sporni zakon o univerzalnoj jurisdikcije za ratne zločine na području bivše Jugoslavije, a povratnike je pozvala da na parlamentarnim izborima ne glasuju za one koji su svojim odlukama uništili područja od posebne državne skrbi RH, za što u ZPH-u smatraju odgovornim bivšu Vladu Zorana Milanovića i tadašnjeg ministra regionalnog razvoja Branka Grčića.

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

 Predsjednik ZPH Josip Kompanović na konferenciji za novinare u Osijeku ocijenio je da su posljednji brojni napadi srbijanskih političara na Republiku Hrvatsku i hrvatske branitelje, upravo u ovo vrijeme, dio naručene predizborne kampanje jedne političke opcije, Zorana Milanovića, koji se, smatra Kompanović, u javnosti sada predstavlja kao zagovornik žestokog obračuna sa Srbijom i najveći zaštitnik hrvatskih nacionalnih interesa u odnosima sa Srbijom.

Kompanović je izjavio da Milanović na sve načine pokušava skrenuti pozornost sa činjenice da su praktično polovica ministara u njegovoj Vladi Kukuriku koalicije bili Srbi te prikriti da će, ako pobjedi na izborima, "ponovno povući u Vladu tu istu garnituru".

Pozvao je povratnike da ne zaborave što je tadašnji ministar regionalnog razvoja Branko Grčić napravio područjima od posebne državne skrbi Republike Hrvatske, ocijenivši da su za vrijeme Grčićeva mandata "na tim područjima napravljena veća šteta nego u Domovinskom ratu".
Kompanović je zato u ime ZPH pozvao povratnike da na parlamentarnim izborima, 11. rujna, glasuju po savjesti, ali da ne glasuju da one koji su praktično uništili područja od posebne državne skrbi RH. (Hina)