Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milanović poručio Karamarku

'Tim's Power Point prezentacija nije dala nikakav impuls'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik SDP-a Zoran Milanović neutemeljenim je u četvrtak nazvao tvrdnje potpredsjednika vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka kako je podignuta procjena rasta hrvatskog gospodarstva koju je objavila Europska komisija rezultat 'impulsa' koji je nastupio nakon dolaska nove vlade.

"Tim's Power Point prezentacija nije dala nikakav impuls ovim rezultatima i procjene Europske komisije o rastu hrvatskog gospodarstva s 1,4 na 2,1 posto u ovoj godini govore o radu naše Vlade. Prognoza Komisije obuhvaća podatke prikupljene do 22 siječnja, prije prisezanja nove Vlade i izjave Karamarka o zaslužnosti nove Vlade su neutemeljene", napisao je šef SDP-a i bivši premijer Zoran Milanović na svojem Facebook profilu.

 

Tim's Power Point prezentacija nije dala nikakav impuls ovim rezultatima i procjene Europske komisije o rastu hrvatskog...

Posted by Zoran Milanović on Thursday, February 4, 2016
Pročitajte i ovo Zoran Milanović Donedavno u dobrim odnosima Zašto je Milanović izbjegao veliku svečanost? Pogledajte koje je objašnjenje stiglo iz njegova ureda Predsjednik Zoran Milanović Borba za saborsku većinu Milanović se obrušio na Plenkovića: "On ima velik problem. Znoji se i treba se znojiti"

Podsjetimo, prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u četvrtak je, komentirajući Komisijine najnovije podignute procjene rasta hrvatskog gospodarstva za ovu godinu s 1,4 na 2,1 posto, ustvrdio da je to dobra vijest i impuls koji je nastupio nakon stupanja nove Vlade.

"To je dobra vijest, to je rekao bih impuls koji je nastupio nakon stupanja nove Vlade. Ova Vlada očito počinje ulijevati povjerenje svojom spremnošću na sve reforme, da oslobodi prostor dobrim investicijama i svemu onome što smo trebali puno puno ranije načiniti", izjavio je ranije u četvrtak Karamarko.

Odgovarajući na upit novinara je li poboljšana procjena EK-a rezultat rada prošle Vlade ili samo prvih par dana ove, Karamarko je kazao da mjere koje su isplanirali i počinju provoditi ulijevaju povjerenje partnerima.

"Sama pojava nekih ljudi i nastupni govori, pitanje međunarodne snage i težine u konačnici našeg premijera, otvaraju nekakve perspektive. Prošla je vlast planirala rast od 1 posto BDP-a u 2015., a 2016. 1,4 ili 1,5 posto, međutim događa se ubrzanje. Dakle, sve one mjere koje smo isplanirali i koje počinjemo provoditi ulijevaju povjerenje našim partnerima da će to upravo tako i biti. Naravno da će nas oni promatrati šest mjeseci i to usporavanje rasta javnog duga je dobra naznaka", rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene