Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O referendumu o braku

VIDEO Milanović: Ovo je čudno! Zanima me kako će slaviti netko tko glasa za zabrane?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Socijaldemokratski forum žena SDP-a održao je 13. izvještajno - tematsku skupštinu. U radu Skupštine sudjelovao je i predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović.

Premijer Zoran Milanović se na socijaldemokratskom forumu žena SDP-a osvrnuo na nadolazeći referendum. 'Ovo je čudna stvar. Zanima me kako će slaviti netko tko glasa za zabrane. Ovo je jako neugodna situacija za Hrvatsku i stvara nezgodu, zato izađite, ali šteta je već napravljena', kazao je.

Govorio je Milanović i o nezaposlenosti i kazao da ne treba sve gledati crno bijelo. 'Nezaposlenost mladih je 50 posto. To nije od svih, nego od onih koji ne idu u školu, na studij ili neki oblik treninga. U Hrvatskoj je to oko 70.000 mladih cura i momaka', kazao je Milanović te dodao da je među njima puno onih kojima treba pomoći. 'Korak po korak za zemlju poput Hrvatske se može osigurati stabilnost. Drugačiji smo od ostalih jer smo morali proći kroz stvari koje niti jedna europska zemlja nije', zaključio je.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

BDP: Milanović razočaran, ali najavljuje rast sljedeće godine

Istaknuo je i da se sve više žena školuje te da sve više završavaju visoke škole u konkretnim zanimanjima. Dodao je i su na zapadu veći problem muškarci jer ih je više nezaposlenih i to na nižim stupnjevima obrazovanja. 'Kad je položaj žena u pitanju, onda su žene, srednjoročno gledano, u nešto boljoj poziciji. Stvari se mijenjaju, a mala zemlja ima velike šanse da se promijeni', kazao je.

Gordana Sobol, predsjednica foruma žena SDP-a je naglasila kako je, u vremenima teške gospodarske situacije, jedan od alarmantnih podataka niska stopa radno aktivnih žena u odnosu na muškarce.

'Ostanak žena u kući na odgajanju djece samo potkrepljuje stereotipe o tome tko radi taj težak neplaćeni posao. Žene su danas bolje obrazovane, ali se teško zapošljavaju', kazala je Sobol te dodala da su žene u prosjeku deset posto manje plaćene od muškaraca. Naglasila je i da je jedan od najvećih problema žena i dalje 'duboki patrijarhalni odnos hrvatskog društva.

Sobol se, također, osvrnula na sutrašnjireferendum. 'Sutra je u Hrvatskoj referendum s pitanjem koje je nehumano i poziva na diskriminaciju. Pozivam sve da sutra izađu na referenfum i glasuju protiv. Nemojte ostati kod kuće i glasujte protiv, neki budući referendum možda će biti i oviama', kazala je.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene