Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priopćenje iz Ureda predsjednika

Složio popis: Zoran Milanović objavio tko s njim sutra ide u Okučane, protokol objavio i MORH

Aktualno Galerija Sprema se obljetnica u Okučanima - 6 Sprema se obljetnica u Okučanima - 6 Foto: DNEVNIK.hr Sprema se obljetnica u Okučanima - 5 Sprema se obljetnica u Okučanima - 5 Foto: DNEVNIK.hr Sprema se obljetnica u Okučanima - 4 Sprema se obljetnica u Okučanima - 4 Foto: DNEVNIK.hr Sprema se obljetnica u Okučanima - 3 Sprema se obljetnica u Okučanima - 3 Foto: DNEVNIK.hr +2 Sprema se obljetnica u Okučanima - 2 Galerija 1/7 >>
Konačno se zna kako će sutra u Okučanima izgledati obilježavanje godišnjice akcije Bljesak. Premijer vijenac polaže u 10:30, a predsjednik sat ranije, u 9:30.

Iz Ureda predsjdnika stglo je priopćenje kako će položiti vijenac i zapaliti svijeću kod spomen obilježja "Kristalna kocka vedrine" na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Pročitajte i ovo Plenković i Milanović analiza stručnjaka Je li moguće da na kraju ni Plenković ni Milanović ne budu na čelu Vlade? Pojavila se nova ideja Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Složili su popis tko će sve sutra s njim biti u Okučanima. To su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj, savjetnik Predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost dr. sc. Dragan Lozančić, posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković, zamjenik načelnika GS OS RH general-pukovnik Siniša Jurković.

Sprema se obljetnica u Okučanima - 6 Sprema se obljetnica u Okučanima - 3 (Foto: DNEVNIK.hr)

Predviđeni su i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić, zapovjednik Gardijske oklopno – mehanizirane brigade brigadni general Mijo Validžić, zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu brigadni general Željko Ljubas, ratni zapovjednik iz VRO "Bljesak" umirovljeni general-pukovnik Mladen Kruljac, ratni zapovjednik iz Bljeska i potpredsjednik Udruge "VeDRA" umirovljeni general-bojnik Luka Džanko.

Sprema se obljetnica u Okučanima - 6 Luka Džanko (Foto: DNEVNIK.hr)

"Umirovljeni brigadir Miodrag Demo, pomoćnik zapovjednika ALFI Boris Biličić, umirovljeni brigadir Ivan Rašić, predsjednik Udruge TIGAR 90/91 Rakitje umirovljeni stožerni brigadir Petar Bajan, predsjednik udruge VeDRA Ranko Britvić, tajnik udruge VeDRA-e Zoran Radman, vojni kirurg u Domovinskom ratu umirovljeni bojnik Zdravko Roje i član Središnjeg odbora udruge VeDRA-e Feđa Klarić", stoji u priopećnju Ureda. 

Sprema se obljetnica u Okučanima - 6 Sprema se obljetnica u Okučanima - 4 (Foto: DNEVNIK.hr)

Na svojem webu MORH je također objavio kako će sve sutra izgledati. Napominju kako će sukladno preporukama, obilježavanje odvijati uz sukcesivni dolazak izaslanstava.

"Protokol sukcesivnog polaganja vijenaca započet će u 9:00 sati kod spomen-obilježja Kocke vedrine us razmacima od 30 minuta", napominju, 

Nakon polaganja vijenaca, predviđene su izjave za medije na platou ispred crkve Sv. Vida u Okučanima. Misa zadušnica služit će se u crkvi Sveta Mati Slobode u Zagrebu u 17:30 sati, nakon čega je polaganje vijenac kod Kapelice Pieta Croatica.

Premijer Penković: Polaganje u 10:30

Poslijepodne je iz vlade stigla obaviejst kako će premijer Andrej Plenović s izaslanstvom položiti vijenac na spomenik "Kristalna kocka vedrine" u 10:30.

"Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar obrane Mario Banožić i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović", stoji u priopćenju.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene