Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ured predsjednika

Predsjednik Milanović donio odluku: Hrvatska dobila nove brigadne generale

Zoran Milanović
Zoran Milanović Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović donio je odluku o promaknućima četiri brigadira u činove brigadnih generala.

Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga, donio je odluku o promaknuću četiri dosadašnja brigadira u viši čin brigadnih generala.

"Na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH) Zoran Milanović donio je odluke o promaknućima četiri djelatna brigadira u činove brigadnih generala i odluke o rasporedu na nove dužnosti u OSRH-u.

Pročitajte i ovo Vid David Krecelj drama u Zagrebu VIDEO Ovo je Mad Max kojeg je policija u nezapamćenoj potjeri lovila po cijelom Zagrebu: Priveden je

Pročitajte i ovo Ana Knežević Traži je FBI Ana je nestala prije 13 dana: Prijateljici je poslala neobične poruke, susjedi su vidjeli tajanstvenog muškarca

U čin brigadnog generala oklopništva promaknut je brigadir Valentin Skroza, u čin brigadnog generala topništva promaknut je brigadir Ivica Kranjčević, a u čin brigadnog generala zrakoplovstva promaknuti su brigadir Davor Tretinjak i brigadir Marinko Galović. Odlukama o promaknućima Hrvatska vojska dobila je četiri nova brigadna generala.

Nadalje, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OSRH-a, donio je i odluke o rasporedu na nove dužnosti u OSRH-u. Novi brigadni general Valentin Skroza raspoređen je na dužnost zamjenika zapovjednika Hrvatske kopnene vojske (HKoV), a brigadir Željko Ninić na dužnost zamjenika zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ). Odluke o rasporedu na nove dužnosti stupaju na snagu 15. veljače 2024. godine", stoji u priopćenju ureda predsjednika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene