Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sporni Zakon o radu zbog kojeg su sindikati skupljali potpise za referendum konačno je na raspravi.


Stručnjaci, suci i predstavnici Vlade složili su se da sadašnja produžena primjena pravila ne odgovara gospodarskoj situaciji. Radnike, većinom državnih i javnih službi, štite kolektivni ugovori. Božićnice, regres i dar za djecu isplaćuju se, unatoč gubicima tvrtke, što nema nijedna zemlja zapadne Europe. Trenutačni prijedlog Zakona o radu sličan je grčkom dok se stručnjaci pozivaju na austrijski i njemački. Sindikati okruglom stolu nisu prisustvovali.

Vezani članci Benzinska pumpa Sindikati od Vlade traže smanjenje trošarina, a za to vrijeme neki građani po gorivo idu u - BiH: "Uštedim od 200 do 300 kuna" Slika nije dostupna U 5 mjeseci 80 posto planiranog proračunskog manjka!

'Okolnosti su se izmijenile i poslodavačka strana više ne može izvršavati te kolektivne ugovore', smatra Krešimir Rožman, državni tajnik Ministarstva gospodarstva. 'Ranije smo imali sindikate koji nisu bili zainteresirani za kolektivno pregovaranje, sada ćemo dobiti poslodavce koji neće biti zainteresirani za kolektivno pregovaranje', istaknula je Iris Gović, sutkinja općinskog suda u Zagrebu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju