Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znanost je zabavna

Beskonačna kutija i programirani roboti: Počinje sedmi po redu Znanstveni piknik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preparirani kukci, programirani roboti, simulacije vulkanskih erupcija i osluškivanje prirode pomoću odašiljača samo su neke od aktivnosti koje će mali i veliki znanstvenici predstaviti na ovogodišnjem Znanstvenom pikniku.

Tri dana ispunjena radionicama, eksperimentima, znanstvenim show programima i izložbama uz puno zabave i stečenog znanja. Opis je to događaja koji je dobio ime Znanstveni piknik upravo zbog svog opuštenog karaktera, a koji se tradicionalno svake godine održava u Zagrebu. Ove godine Znanstveni piknik okupit će rekordan broj edukatora. Tako će učenici osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske uz pomoć svojih škola te fakulteta, udruga, ustanova i muzeja, prirediti znanstvenu zabavu za sve one koji se ovaj vikend nađu na jezeru Jarun (Otok Univerzijade).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TELE 2 Tele2 zajedno s korisnicima pomaže Hrvatskom Crvenom križu Slika nije dostupna TELE 2 Tele2 učenicima omogućava besplatan podatkovni promet za korištenje edukativnih sadržaja dok traje nastava na daljinu

Ova znanstvena zabava, u organizaciji Udruge profesor Baltazar, Zadruge ZEZ i Mreže popularizatora znanosti, namijenjena je svim građanima. Oni koji žele nešto naučiti na području znanosti, ali i na djelu vidjeti što sve ona može te sudjelovati u besplatnim radionicama mogu to učiniti od 25. do 27. svibnja. Na otvorene radionice prijaviti se može u bilo kojem trenutku tijekom sva tri dana održavanja piknika bez prethodne najave, a svaki dan od 10 do 17 sati posjetitelje očekuje više od 150 izlagača i znanstveno-zabavnih interaktivnih punktova.

Jedna od zanimljivih atrakcija bit će znanstveni eksperiment koji se demonstrira pomoću mobitela. Riječ je o beskonačnoj kutiji koja sustavom ogledala i leća daje dojam kutije bez dna, a prezentirat će ju učenici MIOC-a u Tele2 kutku koji će svim zaljubljenicima u znanost pripremiti posebnu ponudu – Xiaomi Note 5A za 1 kn uz tarifu 'RASPALI i BEZBROJ GB'.

Više o programu sedmog po redu Znanstvenog piknika saznajte ovdje.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene