Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Presuda generalima

'Zna li Haag da je Gotovina ranjenog suborca nosio na rukama?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Pokreta Stop progonu hrvatskih branitelja Zvonimir Trusić rekao je na Trgu bana Josipa Jelačića nakon prijenosa presuda hrvatskim generalima iz Haaškog suda, da nakon današnjeg dana više ništa neće biti isto.

Trusić je ispred nekoliko tisuća okupljenih koji su glasnim negodovanjem izrazili nezadovoljstvo presudama pozvao sve u borbu protiv onih koji su hrvatsku državu doveli u ovakvo stanje, što je su okupljeni burno pozdravili. Najavljuje kako će idućih dana objaviti koje će akcije poduzeti pozvavši sve da im se pridruže. 'Neću učiniti nijedan pogrešan potez, ali vratit ćemo Hrvatima ono što im pripada. To je vjera u Boga, u svoju državu, narod i dostojanstvo koje su nam pogazili', istaknuo je Trusić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Građani ogorčeni presudom generalima VIDEO: 'Evo vam hrvatski narode, Bog nas može samo spasiti' Slika nije dostupna Hrvatska mora ostati predana budućnosti Francuska: U potpunosti podržavamo rad haškog suda

>> Gotovini 24, Markaču 18 godina zatvora, Čermak oslobođen

>> Skup potpore pretvorio se u veliki prosvjed

'Hrvati nisu prodane duše

Ratni ministar unutarnjih poslova Ivan Vekić u duljem emotivnom govoru rekao je kako su naša Hrvatska naši uspješni športaši, umjetnici, pjesnici i slikari, a ne izdajnički političari i prodane duše. 'Naša Hrvatska nisu oni koji su u Domovinskom ratu kukavički pobjegli pred napadačima ili oni koji su s njim paktirali ili danas paktiraju', rekao je Vekić.

Upitao se gdje su danas oni koji su govorili 'Locirati, identificirati i transferirati' te je li ih barem danas malo stid. 'Ne morate se bojati ničega osim prezira poštenih ljudi i suda povijesti', kazao je Vekić. Govoreći o hrabrosti generala Ante Gotovine Vekić se upitao zna li se da je Gotovina kao general nosio mrtvog suborca da ga ne pojedu šumske zvijeri? 'Zna li sud koji ga je osudio za to?', kazao je Vekić navodeći i da je zapovjedao generalu Mladenu Markaču. Istaknuo je kako nema boljeg i čestitijeg borca od njega. (Hina)

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene