Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jezivi problem

Zmije im se provlače kroz pukotine i prozore: 'Prva ju je vidjela kći. Sva se tresla'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Katarina Jurić iz Češljakovaca u Požeško-slavonskoj županiji boji se odlaska u vlastiti podrum. Posljednji susret sa zmijom imali su u ponedjeljak kada su je pronašli u kutiji za drva.

Katarina Jurić iz Češljakovaca kod Kaptola za 034portal.hr ispričala je o svom problemu sa zmijama.

Pročitajte i ovo Očevid kuće u Ulici Zeleni kut - 3 Uzrok nije poznat Buknuo požar na kući kod Maksimira: Iz buktinje izvukli tijelo sina, otac prevezen u bolnicu Novac za kuću prikupljen - 3 Veliko srce Hrvatske U plamenu im je nestao cijeli život, no pomoć je brzo stigla: Skupljen je novac za kuću obitelji sa sedmero djece, ali postoji jedan problem

U ponedjeljak poslijepodne zmiju su, kaže, pronašli u kutiji za drva, a prva ju je vidjela njezina dvije i pol godine stara kći.

'To je bio vrisak, sva se tresla', ispričala je Katarina o posljednjem susretu sa zmijama koje se provlače kroz pukotine i i prozore obiteljske kuće, te vise s greda. Najvjerojatnije se radi o zmiji bjelici koja je u Hrvatskoj zaštićena vrsta.

'Ima li ih još u kući ne znam, ali u podrumu i na tavanu vise s greda. U podrum od straha nisam ušla šest godina. Suprug je kupio napuštenu kuću u kojoj nije nitko dugo živio. Kad smo doselili 2008. godine morali smo sve iskrčiti, a kuća je bila zapuštena. Možda godinu dan nisam uopće vidjela zmije, a onda sam ih vidjela na stepenicama koje vode iz podruma, a prošle godine na gredi. Godišnje ih vidim barem četiri-pet puta', priča Katarina. Iako se navjerojatnije radi o zmiji koja nije otrovna, nitko, kaže Katrina, ne voli da mu zmije ulaze u kuću.

VIDEO Samo je želio pojesti pauhljice, a na stolu je pronašao zvijer

'Sad zbog njih moram praviti remont cijele kuće. Nismo mogli naći nikoga tko bi nam mogao pomoći. Plaše našu curicu od dvije i pol godine', kaže Katarina na čijem je tavanu, ali i u podrumu moguće pronaći zmijske ljuske.

Sa zmijama se sureo i Katarinin otac Stjepan Martinović iz susjednog Kaptola koji često posjećuje obitelj.

'Često posjećujem kćer tako da sam jednom prilikom i u dvorištu našao dvije zmije. Dvorište je bila cijela šuma kad smo ga krčili. Vjerojatno je iza šikare ostalo zmijskih legala. Ostavljaju kože, presvlače se po tavanu, ostavi i u podrumu. Zet je našao jednu gdje visi na gredi u podrumu. Kad se renovirala kupaonica, našli smo ih isto dvije, tri', priča Stjepan.

Šokirali se kad su vidjeli što im se nalazi u klimi!

Iako za to nisu obučeni ni opremljeni, kaptolački vatrogasci kažu da će izaći na teren ako ih se pozove.

'Ako nas budu zvali ići ćemo, nekako ćemo naći načina. Ne znam je li dečki u Javnoj vatrogasnoj postrojbi imaju hvataljke za zmije. Ako budemo u budućnosti imali takvih problema, morat ćemo ih dati izraditi kao što smo naručili šivanje posebnih odijela za stršljenove u Vinkovcima. Sad smo, hvala Bogu, opremljeni što se tiče toga', rekao je zapovjednik DVD-a Kaptol Josip Svoboda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene