Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon sastanka sa Šarovićem

Zmajlović zadovoljan planovima za modernizaciju rafinerije u B. Brodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar vanjske trgovine BiH Mirko Šarović hrvatskom je ministru zaštite okoliša Mihaelu Zmajloviću iznio planove modernizacije rafinerije u Bosanskom Brodu, koja građanima Slavonskog Broda zagorčava život zagađenjem zraka. Zmajlović je zadovoljan viđenim

Hrvatski ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović i ministar vanjske trgovine BiH Mirko Šarović izjavili su u ponedjeljak u Bosanskome Brodu da su zadovoljni predočenim planovima za okončanje osuvremenjavanja rafinerije nafte u tome gradu, na čiji rad vrlo često pritužbe imaju stanovnici Slavonskog Broda zbog onečišćenja zraka, prenijeli su mediji.

"Zadovoljan sam današnjim sastankom jer sam dobio uvjeravanja da se od roka za modernizaciju ove rafinerije nije odustalo", rekao je ministar Zmajlović nakon sastanka. Pojasnio je da je krajnji rok za rekonstrukciju sustava za filtriranje otpadnih plinova iz pogona u Rafineriji Bosanski Brod 2015. godina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brža modernizacija rafinerije? Ministarstvo i DHMZ: Zrak u Slavonskom Brodu uglavnom je čist Slika nije dostupna Kvar navodno otklonjen Rekordno zagađenje u Sl. Brodu: Rafinerija priznala 'mali problem'

>> Zmajlović: Razumijem zabrinutost Brođana zbog loše kvalitete zraka

Zmajlović je dodao da razumije zabrinutost građana zbog onečišćenja, jer je kakvoća zraka u Slavonskom Brodu druge kategorije zbog prekoračenja emisije sumporovodika.

Ministar vanjske trgovine BiH Mirko Šarović istaknuo je da je napravljen značajan napredak u osuvremenjavanju rafinerije nafte u Bosanskom Brodu u pogledu zaštite životne sredine. "Napravljen je napredak kada je u pitanju zaštita životne sredine. Uvjeren sam da ćemo zajedničkim radom uspjeti unaprijediti kvalitetu zraka u Slavonskom Brodu i Bosanskom Brodu", rekao je Šarović.

Po podacima predstavnika rafinerije, u posljednje četiri godine otkako ju je preuzela ruska tvrtka NefteGazInKor u smanjenje emisije štetnih plinova uloženo je 50 milijuna eura, a do 2017. planira se ulaganje još 70 milijuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene