Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zlatko Komadina je izrazio uvjerenje da bi s Mirelom Holly, Ivom Josipovićem, Slavkom Linićem i drugima SDP sigurno dobio više glasova, nego bez njih.


Nastavljajući kampanju uoči unutarstranačkih izbora, potpredsjednik SDP-a i kandidat za predsjednika stranke Zlatko Komadina, sastao se s članstvom u Sisku i Topuskom ustvrdivši da se SDP mora voditi tako da se članovi okupljaju, a ne razjedinjuju, da se organizacije stvaraju, a ne raspuštaju te da bliski partneri ostaju, a ne da odlaze.

Vezani članci Gari Cappelli - 2 HDZ-ov Gari Cappelli napada utvrdu Zlatka Komadine: Aktualni SDP-ov župan nikada nije morao u drugi krug Slika nije dostupna TKO JE BOLJI? Analizirali smo izborni program Milanovića i Komadine

Komadina je izrazio uvjerenje da bi s Mirelom Holly, Ivom Josipovićem, Slavkom Linićem i drugima SDP sigurno dobio više glasova, nego bez njih.

Iznio je smjernice svog programa Za bolji SDP-a te izrazio želju da SDP ojača u Sisku, gradu radničke tradicije, unatoč problema koji su prisutni, od Rafinerije nadalje.

"Stranka smo koja se primarno obraća ljudima koji žive od svoga rada, a briga za čovjeka, tolerancija i solidarnost je osnova socijaldemokracije. SDP, jači i bolji, mora se vratiti svojim korijenima, jer samo takav SDP može povratiti povjerenje građana, a ono nas može vratiti u poziciju upravljanja Vladom RH", rekao je Komadina.

Naglasio je da će se zauzimati za vjerodostojnost stranke, koja je ugrožena. Kako je rekao, vrijeme je učinilo svoje i liberalni kapitalizam maršira Europom, na što socijaldemokrati u mnogim zemljama Europske unije nemaju odgovora. Potvrdio je kako se stoga moraju jasnije artikulirati socijaldemokratske vrijednosti, slušati kritika i biti tolerantan.

"Moramo okupljati ljevicu, jer smo izgubili veći broj viđenijih članova, pa je teško da danas možemo biti jači nego prije. Prema tome, moramo vratiti povjerenje u SDP, da se uvažavamo i tako jačamo našu vjerodostojnost", dodao je.

Potporu Zlatku Komadini na skupovima u Sisku i Topuskom dali su Tonino Piucula i Rajko Ostojić. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju