Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hasanbegović je rođen 1973. u Zagrebu, a povijest je diplomirao na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.


Kandidat za novog ministra kulture Zlatko Hasanbegović na tu dužnost dolazi iz Instituta društvenih znanosti "Ivo Pilar" gdje je zaposlen kao znanstveni suradnik.

Vezani članci Slika nije dostupna Oleg Butković ostaje ministar prometa Slika nije dostupna Novi ministar unutarnjih poslova, Vlaho Orepić, ponosan na svoj ratni put

Hasanbegović je rođen 1973. u Zagrebu. Povijest je diplomirao na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je zatim i magistrirao te doktorirao. Radi kao znanstveni suradnik Instituta društvenih znanosti "Ivo Pilar" u Zagrebu, glavni je urednik časopisa Pilar te predsjednik Nadzornog odbora Počasnoga blajburškog voda i suradnik različitih inicijativa za utvrđivanje žrtava poratnoga komunističkog terora, posebice među muslimanima u Bosni i Hercegovini. Hasanbegović je i član Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Zagreb.

Predmet njegovih znanstvenih interesa je odnos modernih hrvatskih nacionalnih ideologija, a posebno pravaštva i njegovih izdanaka, prema islamu i muslimanima u Bosni i Hercegovini tijekom 19. i 20. stoljeća. Hasanbegović je istraživao muslimansku sastavnicu hrvatske građanske kulture do 1945. godine te političko-stranačke i vjersko-nacionalne odnose u Bosni i Hercegovini od austrougarske okupacije do komunističkoga preuzimanja vlasti. Autor je knjiga "Muslimani u Zagrebu 1878.–1945." i "Jugoslovenska muslimanska organizacija 1929.–1941.". (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju