Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hasanbegović je rođen 1973. u Zagrebu, a povijest je diplomirao na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.


Kandidat za novog ministra kulture Zlatko Hasanbegović na tu dužnost dolazi iz Instituta društvenih znanosti "Ivo Pilar" gdje je zaposlen kao znanstveni suradnik.

Hasanbegović je rođen 1973. u Zagrebu. Povijest je diplomirao na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je zatim i magistrirao te doktorirao. Radi kao znanstveni suradnik Instituta društvenih znanosti "Ivo Pilar" u Zagrebu, glavni je urednik časopisa Pilar te predsjednik Nadzornog odbora Počasnoga blajburškog voda i suradnik različitih inicijativa za utvrđivanje žrtava poratnoga komunističkog terora, posebice među muslimanima u Bosni i Hercegovini. Hasanbegović je i član Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Zagreb.

Predmet njegovih znanstvenih interesa je odnos modernih hrvatskih nacionalnih ideologija, a posebno pravaštva i njegovih izdanaka, prema islamu i muslimanima u Bosni i Hercegovini tijekom 19. i 20. stoljeća. Hasanbegović je istraživao muslimansku sastavnicu hrvatske građanske kulture do 1945. godine te političko-stranačke i vjersko-nacionalne odnose u Bosni i Hercegovini od austrougarske okupacije do komunističkoga preuzimanja vlasti. Autor je knjiga "Muslimani u Zagrebu 1878.–1945." i "Jugoslovenska muslimanska organizacija 1929.–1941.". (Hina)