Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Životni troškovi u rujnu za 0,59 posto viši nego u kolovozu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikalna košarica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) pokazuje da su minimalni životni troškovi četveročlane obitelji u rujnu iznosili 5.729 kuna, što je za 0,59 posto više nego u kolovozu.

Prosječna neto plaća u srpnju iznosila je 4.663 kune, za 129 kuna manje nego u svibnju, a njome se moglo pokriti 81,38 posto životnih troškova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SSSH: Sindikalna košarica u veljači 0,01 posto veća nego u siječnju Slika nije dostupna Životni troškovi u prosincu za 2,17 posto viši nego u studenom

Sindikalna košarica podstanarske obitelji u rujnu je iznosila 7.266 kuna, što je za 0,46 posto više nego u kolovozu. 

Prosječna plaća bila je dovoljna za pokrivanje svega 64,17 posto troškova podstanarske obitelji.

Posjeduje li obitelj osobni automobil, mjesečno potroši još najmanje 895 kuna.

Najskuplja sindikalna košarica bila je na području jugozapadne Hrvatske - u Primorsko-goranskoj, Ličko-senjskoj i Istarskoj županiji (6.117 kuna), a najjeftinija u Slavoniji i Baranji, na području Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske i Požeško-slavonske županije (5.505 kuna).

Košarica za podstanare također je bila najviša u jugozapadnoj Hrvatskoj (7.951 kunu), a najniža u središnjoj Hrvatskoj, na području Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Bjelovarsko-bilogorske županije (6.705 kuna).

SSSH-ova košarica sadrži minimalne mjesečne izdatke za prehranu, stanovanje, prijevoz, higijenu, odijevanje, obrazovanje i kulturu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene