Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život u neljudskim uvjetima

'Jedemo hranu za pse, ostatke iz kontejnera i otpad s poda tržnice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U iznimno teškim životnim uvjetima živi jedna obitelj iz osječkog prigradskog naselja Josipovca. Da nije hrane koju dobivaju za udomljene pse, pitanje je kako bi preživjeli.

Hrana za pse, životinjske iznutrice i ostaci hrane bačeni u kontejner - upravo to svakodnevno se nalazi na jelovniku jedne obitelji iz Josipovca. Tu obitelj čini jedna starija i bolesna gospođa, njen sin, hrvatski branitelj, te njena unuka, školarka. Zajedno žive u 28 kvadrata, bez namještaja, grijanja i struje, jer - tko će platiti režije?

Pročitajte i ovo Đakovački bušari - 1 Vrijeme je za zabavu Afrička svinjska kuga je prošlost, otjerale je strašne buše: Pogledajte atmosferu s veselog karnevala u Slavoniji Slika nije dostupna KUHINJA MU JE POD VEDRIM NEBOM Bez ijedne cjepanice, u kući s rupom na krovu iz koje su mu ukrali peć, pokušava preživjeti zimu

Gospođa je svojoj unuci postala zakonski skrbnik nakon što ju je izvukla iz doma u koji ju je smjestila država. Ova obitelj nema gotovo nikakvih primanja, a imaju pravo na jedan obrok dnevno iz pučke kuhinje. Taj se obrok dijeli na tri dijela, zato nedostatak hrane 'krpaju' psećom hranom i iznutricama koje dobivaju iz lokalne udruge za zaštitu životinja za pse koji su odnekud dolutali i udomaćili se kod njih, piše Glas Slavonije.

Papa: Bacanje hrane je kao potkradanje siromašnih

'Na jelovniku su nam pseća pašteta s majonezom, gulaš od životinjskih crijeva, iznutrice na sve načine. Tavu imam, ali odavno ničim nije bila zamašćena. Kod nas u stanu dugo se nije osjetio miris pečenog mesa, ne pamtim kad smo ga jeli', kaže ova Josipovčanka koja dodaje kako je nije stid prevrtati po kontejnerima jer se ponekad nađu i dobri komadi hrane. Ponekad ode i na tržnicu pa kupi ostatke s poda. Prijeko je gledaju zbog toga, kaže, ali ona je sretna što svojima može nešto skuhati.

Ove zime dobili su tri metra drva za ogrjev. Hladno im je, imaju grijalicu, no ne pale je jer znaju da struju neće moći platiti.

Unuka ove nesretne Josipovčanke završava školu, no nema ni mobitel ni računalo kao što to imaju njeni vršnjaci. 'Skromna je. Ni telefon nema kao drugi, a kamoli kompjutor. Nema ona uvjete ni da piše zadaću, a kamoli tehničke novotarije. Pitam se je li došlo vrijeme da nikome ni do koga drugoga nije stalo?', pita se tužno ova Josipovčanka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene