Obavijesti Video Pretražite Navigacija
napisana nova pravila

Živi zid i dalje bez komentara, Peđa Grbin poručuje: "Nije normalno da gospodin Pernar šeće iz stranke u stranku"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još se nije slegla bura oko postupka zastupnika Živog zida Ivana Pernara, koji je Abecedi demokracije, čije financije provjerava i Državno odvjetništvo, dosad osigurao više od 750 tisuća kuna iz proračuna.

Pernar se nedavno iščlanio iz te stranke, koja će, bez obzira na to što više nema zastupnika u parlamentu, do kraja mandata dobiti još oko 700 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Čelnik SDP-a Peđa Grbin Sasuo po Plenkoviću Grbin na posljednjem skupu: "U srijedu birate između korupcije i laži i Rijeke pravde, trećeg nema"

I dok su u Živom zidu bez komentara, ostali političari, kao i ustavni stručnjaci uvjeravaju da zakon nije moguće mijenjati retroaktivno. Napisali su nova pravila, koja će vrijediti za novi saziv sabora.

"Nije normalno da gospodin Pernar šeće iz stranke u stranku, nije normalno da ne znamo kako se taj novac troši", smatra potpredsjednik Odbora za Ustav, SDP-ov Peđa Grbin.

"Odbor za ustav, poslovnik i politička pitanja mora podijeliti novce - formalnu odluku donosi, a to se ionako raspoređuje automatizmom. Ali da, očito treba nešto mijenjati. Najbolji je primjer ovo", kazao je predsjednik Odbora za Ustav, HDZ-ov Željko Reiner.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene