Još se nije slegla bura oko postupka zastupnika Živog zida Ivana Pernara, koji je Abecedi demokracije, čije financije provjerava i Državno odvjetništvo, dosad osigurao više od 750 tisuća kuna iz proračuna.

Galerija


Pernar se nedavno iščlanio iz te stranke, koja će, bez obzira na to što više nema zastupnika u parlamentu, do kraja mandata dobiti još oko 700 tisuća kuna.

Vezani članci Ivan Pernar (Foto: Dnevnik.hr) Ekspresno se predomislio: Pernar ipak izlazi iz Abecede demokracije Ivan Pernar (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) DORH potvrdio da provjerava nekadašnju Pernarovu stranku koja nas je koštala više od milijun kuna

I dok su u Živom zidu bez komentara, ostali političari, kao i ustavni stručnjaci uvjeravaju da zakon nije moguće mijenjati retroaktivno. Napisali su nova pravila, koja će vrijediti za novi saziv sabora.

"Nije normalno da gospodin Pernar šeće iz stranke u stranku, nije normalno da ne znamo kako se taj novac troši", smatra potpredsjednik Odbora za Ustav, SDP-ov Peđa Grbin.

"Odbor za ustav, poslovnik i politička pitanja mora podijeliti novce - formalnu odluku donosi, a to se ionako raspoređuje automatizmom. Ali da, očito treba nešto mijenjati. Najbolji je primjer ovo", kazao je predsjednik Odbora za Ustav, HDZ-ov Željko Reiner.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr