Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zimsko računanje vremena po Uredbi o računanju vremena u 2009. godini počinje u nedjelju 25. listopada u 3 sata pomicanjem za jedan sat unatrag, pa se 3 sata računa kao 2 sata.


U razdoblju zimskog računanja vremena po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, na motornim vozilima i za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla, a vozačima koji zaborave na to prijeti novčana kazna od 300 kuna.Iz Hrvatske elektroprivrede podsjećaju da se s početkom zimskog računanja vremena mijenjaju i razdoblja važenja dnevnih tarifnih stavova za električnu energiju: električna energija se prema višoj tarifi obračunava u razdoblju od 7 do 21, a prema nižoj tarifi od 21 do 7 sati.

Vezani članci Sunce i snijeg Kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana? Odgovor ima meteorolog Darijo Brzoja Slika nije dostupna Zbog pomicanja sata šest vlakova će stajati na kolodvorima

Iz Hrvatskih su željeznica izvijestili kako će zbog prilagodbe na zimsko računanje vremena u nedjelju, 25. listopada, na -ovim prugama na jedan sat biti zaustavljeni vlakovi koji voze noću i to na kolodvorima koji su određeni u Pregledu čekanja vlakova. Riječ je o vlakovima Beograd-Villach i obrnuto koji će čekati u Strizivojni Vrpolje, o vlakovima Zagreb-Split i obrnuto koji će čekati u Gospiću te o vlaku Osijek-Koprivnica-Zagreb koji će čekati u Suhopolju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju