Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ovu noć sat više sna

Noćas pomaknite sat unatrag i palite svjetla danju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zimsko računanje vremena po Uredbi o računanju vremena u 2009. godini počinje u nedjelju 25. listopada u 3 sata pomicanjem za jedan sat unatrag, pa se 3 sata računa kao 2 sata.

U razdoblju zimskog računanja vremena po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, na motornim vozilima i za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla, a vozačima koji zaborave na to prijeti novčana kazna od 300 kuna.Iz Hrvatske elektroprivrede podsjećaju da se s početkom zimskog računanja vremena mijenjaju i razdoblja važenja dnevnih tarifnih stavova za električnu energiju: električna energija se prema višoj tarifi obračunava u razdoblju od 7 do 21, a prema nižoj tarifi od 21 do 7 sati.

Pročitajte i ovo Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Provjerite kakvo vrijeme nas očekuje za vikend u prognozi Darija Brzoje Ilustracija pomicanje kazaljki na satu Počinje zimsko računanje vremena: Mijenja se još jedna važna stvar

Iz Hrvatskih su željeznica izvijestili kako će zbog prilagodbe na zimsko računanje vremena u nedjelju, 25. listopada, na -ovim prugama na jedan sat biti zaustavljeni vlakovi koji voze noću i to na kolodvorima koji su određeni u Pregledu čekanja vlakova. Riječ je o vlakovima Beograd-Villach i obrnuto koji će čekati u Strizivojni Vrpolje, o vlakovima Zagreb-Split i obrnuto koji će čekati u Gospiću te o vlaku Osijek-Koprivnica-Zagreb koji će čekati u Suhopolju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene