Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cesta otvorena za sav promet

Zimska idila na Sljemenu: Zagrebačku goru zabijelilo 18 centimetara snijega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oborine bi do kraja dana trebale prestati pa se sutra tako u većini predjela očekuje sunčano vrijeme.

Zagrebačko Sljeme danas je zabijelilo 18 centimetara snijega. Sljemenska cesta je otvorena i prohodna za sav promet uz obaveznu zimsku opremu.

Pročitajte i ovo Zimske radosti na Sljemenu Goleme brojke Besplatna žičara, građane se moli samo jedna stvar: "Svakih sat vremena žičarom se prevezlo 1000 posjetitelja" Snijeg - 2 Pripazite Hrvatsku je pogodio najavljeni hladni val: Mogući su udari vjetra i do 200 kilometara na sat

Jutros u sedam sati visine snijega u Hrvatskoj bile su sljedeće: Crni lug 4 cm, Delnice 10 cm, Otočac 1 cm, Parg-Čabar 9 cm, Plitvice 5 cm, Puntijarka 18 cm, Zavižan 11 cm.

U HAK-u upozoravaju kako slab snijeg povremeno pada u Lici i Gorskom kotaru te su kolnici mokri i skliski od kiše u većem dijelu zemlje.

U priobalju puše jak vjetar, mjestimice sa olujnim udarima. Mogući su odroni. Vozačima se savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Prema kraju dana na zapadu se očekuje prestanak oborina pa bi tako sutra u većini predjela trebao biti djelomice sunčano, a u unutrašnjosti ujutro ponegdje moguća magla, osobito na zapadu

Oblačnije, još uz mjestimičnu kišu ili pljuskove bit će u noći i ujutro na južnom Jadranu, dok u unutrašnjosti Dalmacije može biti i susnježice. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a na Jadranu jaka i olujna bura s orkanskim udarima, osobito podno Velebita i Biokova. Najniža jutarnja temperatura zraka od -3 do 1, u gorju od -7 do -3, a na Jadranu od 2 do 7 °C. Najviša dnevna između 4 i 7 °C, u gorju niža, a na Jadranu od 8 do 12 °C.

Kako izgeda snježna idila na Sljemenu pogledajte u fotogaleriji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene