Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija na Dedakovićeve optužbe

'Zgrožen sam lakoćom uzimanja tuđeg imena i prezimena'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Berislav Rončević je reagirao na prozivke Mile Dedakovića Jastreba, koji je nakon sastanka s premijerkom Jadrankom Kosor izjavio da su za sve loše što se događalo braniteljima krivi on, Ivo Sanader i Ana Lovrin.

'Koliko sam ja upoznat sa slučajem Purda, barem iz medija, postoji jedna tjeralica Interpola koja je došla u Hrvatsku 2007. godine. Te godine sam bio ministar obrane i apsolutno ništa po funkciji ministra obrane nemam sa Interpolovim tjeralicama', rekao je Berislav Rončević za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zatvor ili sloboda? Afera 'kamioni': Rončeviću i Bačiću presuda u ponedjeljak Slika nije dostupna Afera kamioni Bačić odbacio USKOK-ove optužbe

>> Dedaković uz Kosor

Rončević je Dedakovićevu izjavu pročitao u medijima te ga je kontaktirao. 'Čuo sam se s gospodinom Dedakovićem, on je rekao da su mu krivo rekli da sam ja bio ministar policije 2007. godine. Nisam, i ponavljam, s ovim predmetom nemam apsolutno ništa', rekao je Rončević.

Dodao je da je za uhićenje branitelja Tihomira Purde saznao kad i ostala hrvatska javnost, kad je uhićen na ulasku na BiH.

'Zgrožava me lakoća uzimanja tuđeg imena i prezimena'

'On mi je rekao da mu je jedna osoba rekla da sam to bio ja, naravno nisam ga ispitvao niti očekujem da bi on rekao tko je to, ali molim sve koji uzimaju ime Berislava Rončevića u usta da dobro provjere fakte i kronologiju događaja', rekao je Rončević i još jednom ponovio da nema nikakve veze sa slučajem Purda.

'Zgrožava me lakoća uzimanja tuđeg imena i prezimena u jednom vrlio osjetljivom političkom pitanju i žao mi je zbog toga. Poruka javnosti je: Berislav Rončević s bilo kakvim postupanjem u vezi Tomislava Purde nema ništa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene