Obavijesti Video Pretražite Navigacija
160 godina stara

Zgrada riječke bolnice se raspada: Vlaga na sve strane, sanitarni čvor u rasulu...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na kirurškom odjelu operacije se obavljaju na desetljećima starim stolovima, a na jedan tuš ide više od 60 pacijenata.

Zgrada riječke bolnice doslovno se raspada. Vlaga probija na sve strane, a sanitarni čvorovi su u rasulu. 'Koristimo ženski WC, a u sklopu ženskog WC-a je jedan jedini tuš pa njega koriste i muškarci i žene, pacijenti s cijeloga kata', ispričao je pacijent Drago Putak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu Nikola Dobroslavić, dubrovačko-neretvanski župan Manjak liječnika Deklaraciju o zaštiti baštine brzo riješe, ali probleme u zdravstvu - ne: "Nemamo dovoljno novca, ali ima ministarstvo i HZZO"

I Komisija hrvatske liječničke komore ocijenila je stanje riječke bolnice lošim. 'Podovi, sanitarni čvor nije adekvatan, kvadratura prostora nije adekvatna, dakle opisano je niz stvari koje, zapravo, ne zadovoljavaju', kazao je profesor doktor Hrvoje Minigo, predsjednik liječničke komore.

Ništa bolje nije ni na drugim lokalitetima - Sušaku, pedijatriji na Kantiridi. Kirurzi, anesteziolozi i sestre rade na operacijskim stolovima starim nekoliko desetljeća. 'Unatoč ovakvim uvjetima, broj operacija, dakle, kvantitativno, koje se obavi, izuzetno je velik, ali rekao bih i kvalitativno', kazao je Velimir Rahelić, pročelnik Zavoda za digestivnu kirurgiju.

Doznajte što pacijentima donosi zdravstveni masterplan

Od kišnih dana, kao što je današnji, strepe. Postavljaju se deke na prozore, pažljivo se gleda gdje će ovaj put procuriti. 'Svaka kiša ovdje, nažalost, predstavlja jednu potencijalnu opasnost. U više navrata je bilo prodora kiše u prostorije, bilo operacijske sale ili sobe pacijenata', požalio se dr. tedi Cicvarić, predstojnik Klinike za kirurgiju.

I tako će biti do daljnjega na ovoj Klinici. 'Radi se o 44 milijuna kuna za prostor manji od 1.000 metara kvadratnih i pametnom čovjeku je dovoljno da vidi da je to izuzetno neisplativa investicija', kazao je dr.Herman Haller, sanacijski upravitelj KBC-a Rijeka.

Tako će pacijenti riječke bolnice još neko vrijeme morati trpjeti u prenapučenim sobama miris vlage i ležati na dotrajalim krevetima. Nadaju se da će ova Vlada ispuniti obećanje i da će se iz austrougarske vojne akademije za sedam godina preseliti u novi bolnički kompleks.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene