Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Stanje postaje neizdrživo"

ZET-ovci najavili obustavljanje prometa na važnom okretištu: "Zadnji napad je kap koja je prelila čašu"

ZET autobusi
ZET autobusi Foto: Zeljko Puhovski/Cropix
Sindikat vozača i prometnih radnika ZET-a zbog sve učestalijih i brutalnijih napada na vozače i kontrolore te drugo prometno osoblje sutra će zaustaviti promet autobusa na okretištu Črnomerec.

Sindikat vozača i prometnih radnika ZET-a zbog sve učestalijih i brutalnijih napada na vozače i kontrolore te drugo prometno osoblje najavio je da će sutra od 12 do 12:30 biti zaustavljen promet autobusa na okretištu Črnomerec.

"Samo u 2023. godini vozači i kontrolori karata šest puta su fizički napadnuti i nanesene su im teže ozljede, bilo je više od 20 pokušaja napada, a vrijeđanje i psovanje vozača i kontrolora je postalo je dio svakodnevice u gradskom prijevozu putnika. Zadnji napad na okretištu Črnomerec – koji se dogodio 5. 12., kada su ničim izazvani huligani bejzbolskim palicama napali vozača i kontrolora otpremnika – kap je koja je prelila čašu strpljenja i iz navedenoga razloga SVPRZZ je donio odluku o privremenom zaustavljanju prometa na terminalu Črnomerec", istaknuli su iz Sindikata.

"Svi autobusi koji se zateknu na terminalu u 12 sati neće voziti do 12:30, a autobusi koji dođu neće ostvariti polazak do navedenoga vremena. U 12:30 promet autobusa s terminala Črnomerec trebao bi biti normaliziran", najavili su.

Pročitajte i ovo Odron otpada snimljen iz zraka velika šteta VIDEO Ovo je strašno: Objavljena snimka iz zraka, pogledajte razmjere katastrofe

Također su podsjetili da je Udruga sindikata vozača i prometnih radnika 11. listopada održala konferenciju za medije tijekom koje je od Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva pravosuđa zatražen primjena članka 315. Kaznenog zakona, u kojem se napad na osobu koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi kažnjava zatvorom od šest mjeseci do pet godina. Naime, taj se članak, tvrde, u praksi ne provodi dosljedno.

"Stanje postaje neizdrživo i vozači i drugo prometno osoblje više ne mogu biti sigurni na svom radnom mjestu, što ugrožava sigurnost vozača, ali i putnika. U navedenoj aktivnosti sudjelovat će i Udruga branitelja ZET-a. Molimo građane za razumijevanje i potporu u zaustavljanju huligana i da zajedničkim naporima vratimo sigurnost, i u prometu i u Gradu Zagrebu", napomenuli su iz ZET-ova sindikata.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene