Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Duga, duga tradijcija

ZET slavi 120. rođendan, poklon od Grada nisu dobili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bilo bi zanimljivo vidjeti i kako iz 3D zračne perspektive izgleda zagrebački električni tramvaj. Pogotovo od danas, kada je počela škola i kada tramvaj slavi 120 godina. Svatko, tko se barem jednom vozio javnim prijevozom, ima neku uspomenu na taj događaj.

Danas ide na struju, prije 120 godina je išao na zob. '5. rujna davne 1981. godine vozač Ferdo uz konduktera Vida, kako kažu dokumenti, potjerao je konja Belka i izveo prvi konjski tramvaj na ulice našeg grada', rekao je Dubravko Baričević, voditelj ZET-a u Zagrebačkom holdingu.

Pročitajte i ovo Zastoj prometa na križanju Savska-Vukovarska zastoji i gužve FOTO Kaos u prometu u Zagrebu: Tramvaj iskliznuo iz tračnica ZET autobusi Stariji od 65 godina ZET objavio upute: Ovako možete ostvariti pravo na besplatan prijevoz

Tad se moglo uskakati u vožnji, no danas to nije moguće. Postoji 15 dnevnih tramvajskih linija i 134 autobusne, istaknuo je Baričević. 'Prevezemo cirka milijun korisnika i prevalimo udaljenost koja odgovara duljini 3 puta oko ekvatora', pojasnio je Baričević. Tramvajem se, priznaje, zna provozati i šef Zagrebačkog holdinga Ivo Čović, a osim njega gradskim se prijevozom koristi i gradski zastupnik HNS-a Dragan Kovačević. Godišnje pokaze dobiju u gradskoj skupštini.

No, ZET-u nažalost nije dobro. U gubitku je 200 milijuna kuna, a Grad mu za rođendan nije dao ništa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene