Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gužve u Petrinjskoj

ZET-ovi kontrolori tolerantni do 1. srpnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz ZET-a su danas priopćili kako će njihovi kontrolori karata od 1. svibnja do 1. srpnja odnosno u prijelaznom razdoblju do početka pune primjene Odluke o socijalnoj skrbi vezano uz javni gradski prijevoz biti tolerantni prema onim putnicima koji nisu stigli ishoditi potrebnu dokumentaciju i zadovoljiti propisanu proceduru za ostvarivanje prava na besplatan javni prijevoz.

Korisnike usluga ipak mole da ne odgađaju početak pribavljanja dokumenata i ZET-ovih elektroničkih karata koje, kako navode iz ZET-a, već sada mogu izraditi na uobičajenim prodajnim mjestima. Pritom podsjećaju da će, nakon 1. srpnja, svi putnici trebati imati valjanu putnu kartu bez obzira na dob i socijalnu kategoriju kojoj pripadaju.

Pročitajte i ovo Ilustracija preusmjerili linije Opet gužve! Zastoj tramvaja na vrlo prometnom raskrižju u Zagrebu Slika nije dostupna 'Kontrolori će biti benevolentni' Bandić: Žao mi je zbog umirovljenika u redovima pred MUP-om

>> Bandić: Žao mi je zbog umirovljenika u redovima pred MUP-om

U priopćenju napominju kako su praktičnu primjenu Odluke o socijalnoj skrbi koju je 20. prosinca 2010. donijela Gradska skupština na području javnog prijevoza odgodili s 1. svibnja na 1. srpnja nakon dopisa iz Ureda gradonačelnika kojeg su im uputili Milan Bandić i Boris Šprem.

Prijelazno razdoblje, odnosno praktična tolerancija u provedbi odluke zatražena je iz Ureda gradonačelnika da bi gotovo 250 tisuća građana moglo prikupiti neophodne dokumente, među kojima i uvjerenje o prebivalištu koje izdaje Policijska uprava zagrebačka. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene