ZET-ov autobus koji prometuje na liniji 268 prema Velikoj Gorici oko 16 sati je sletio s ceste. Navodno su mu otkazale kočnice...


U blizini trgovačkog centra Avenue Mall u Novom Zagrebu tijekom poslijepodneva se dogodila prava drama.

Vezani članci Policija, ilustracija Automobilom projurio križanjem pa na pješačkom naletio na 68-godišnjeg muškarca Vozač autobusa urinirao u praznom vozilu Da ne povjeruješ: Vozač autobusa usred dana obavio nuždu u praznom vozilu

ZET-ov zglobni autobus koji prometuje na liniji 268 prema Velikoj Gorici u još je nejasnim okolnostima oko 16 sati sletio s ceste.

>> Petero teže i lakše ozlijeđenih u sudaru kod Udbine

Zaustavio se na livadi, a ozlijeđenih nije bilo.

Kako javlja 24 sata, vozač je izgubio kontrolu nad autobusom jer su mu navodno otkazale kočnice pa je sam odlučio popeti se vozilom na nogostup ne bi li se tako zaustavio. Prema izjavi jednog svjedoka, na pješačkom je prijelazu umalo 'pokupio' jednu prolaznicu.

Policija je stigla na mjesto događaja te provodi očevid.

ZET: Vozač nije bio pijan, autobus je redovno održavan

U ZET-u su priopćili da se nesreća dogodila u 15:55 sati dok je autobus vozio Avenijom Većeslava Holjevca u smjeru sjevera.

'Neposredno prije raskrižja s Avenijom Dubrovnik vozač, koji nije bio pod utjecajem alkohola, izgubio je nadzor nad vozilom te se zaustavio prešavši preko zelene površine', navode u ZET-u, u kojem potvrđuju da nije bilo ozlijeđenih putnika ili pješaka.

'Autobus je novije generacije, redovno i prema uputama održavan, a prošloga je mjeseca bio i na godišnjem, opsežnom tehničkom pregledu', napominje ZET.

Unesrećeno je vozilo do daljnjega isključeno iz prometa te će biti podvrgnuto daljnjim ispitivanjima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook