Panoramski autobus ZET-a koji ne može ispod nadvožnjaka (Foto: Grad Zagreb)
Panoramski autobus ZET-a koji ne može ispod nadvožnjaka (Foto: Grad Zagreb) Foto: Grad Zagreb

Nevjerojatna priča stiže iz Zagreba. ZET je u svibnju za devet milijuna kuna nabavio četiri panoramska autobusa - previsoka za zagrebačke nadvožnjake.


''Standardna zelena linija, koju panoramski autobusi voze od Kaptola, preko Maksimira i Bundeka do Jaruna i natrag, jednim dijelom prolazi Savskom. Tamo ti novi autobusi ne mogu. Budući da mogu samo u određene dijelove grada, oni voze svoju posebnu liniju i ne mogu 'uskočiti' u standardnu zelenu ili pak crvenu, koja prometuje samim središtem grada'', odgovorili su iz ZET-a za Večernji list. Tako novi ZET-ovi panoramski autobusi ne mogu voziti svim rutama, pa su uglavnom parkirani na parkiralištu u Dubravi.

Vezani članci Policija na mjestu očevida u Sopotu U Novom Zagrebu pronađeno beživotno tijelo žene, susjedi u šoku: "Bila je zamotana u tepih i odbačena na stepenicama" Kamionom zapeo za semafor u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Bizarna nesreća u Zagrebu: Kamion zapeo za semafor pa se zaglavio, policija za sav promet zatvorila izlaz iz Laništa

Objasnili su da su novi autobusi većih prijevoznih kapaciteta, što podrazumijeva i drukčije tehničke karakteristike vozila.

''Još jedna odlična investicija! Grad Zagreb kupio je turističke autobuse koji su previsoki i ne mogu ispod nadvožnjaka. S druge strane, s obzirom na stanje mostova i nadvožnjaka u Zagrebu, to možda čak i neće biti problem...'', napisala je na Twitteru predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš.