Panoramski autobus ZET-a koji ne može ispod nadvožnjaka (Foto: Grad Zagreb)
Panoramski autobus ZET-a koji ne može ispod nadvožnjaka (Foto: Grad Zagreb) Foto: Grad Zagreb

Nevjerojatna priča stiže iz Zagreba. ZET je u svibnju za devet milijuna kuna nabavio četiri panoramska autobusa - previsoka za zagrebačke nadvožnjake.


''Standardna zelena linija, koju panoramski autobusi voze od Kaptola, preko Maksimira i Bundeka do Jaruna i natrag, jednim dijelom prolazi Savskom. Tamo ti novi autobusi ne mogu. Budući da mogu samo u određene dijelove grada, oni voze svoju posebnu liniju i ne mogu 'uskočiti' u standardnu zelenu ili pak crvenu, koja prometuje samim središtem grada'', odgovorili su iz ZET-a za Večernji list. Tako novi ZET-ovi panoramski autobusi ne mogu voziti svim rutama, pa su uglavnom parkirani na parkiralištu u Dubravi.

Vezani članci Konferencija za medije Stožera Grada Zagreba Sandra Šikić upozorila: "U Zagrebu 2043 slučaja čekaju epidemiološku obradu. Moramo mijenjati strategiju praćenja epidemije" Cestovni prijevoznici prosvjeduju 150 kamiona paraliziralo promet u Zagrebu: "Vrijeme je da se glas prijevoznika čuje i da Vlada prihvati naše prijedloge"

Objasnili su da su novi autobusi većih prijevoznih kapaciteta, što podrazumijeva i drukčije tehničke karakteristike vozila.

''Još jedna odlična investicija! Grad Zagreb kupio je turističke autobuse koji su previsoki i ne mogu ispod nadvožnjaka. S druge strane, s obzirom na stanje mostova i nadvožnjaka u Zagrebu, to možda čak i neće biti problem...'', napisala je na Twitteru predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš.