Panoramski autobus ZET-a koji ne može ispod nadvožnjaka (Foto: Grad Zagreb)
Panoramski autobus ZET-a koji ne može ispod nadvožnjaka (Foto: Grad Zagreb) Foto: Grad Zagreb

Nevjerojatna priča stiže iz Zagreba. ZET je u svibnju za devet milijuna kuna nabavio četiri panoramska autobusa - previsoka za zagrebačke nadvožnjake.


''Standardna zelena linija, koju panoramski autobusi voze od Kaptola, preko Maksimira i Bundeka do Jaruna i natrag, jednim dijelom prolazi Savskom. Tamo ti novi autobusi ne mogu. Budući da mogu samo u određene dijelove grada, oni voze svoju posebnu liniju i ne mogu 'uskočiti' u standardnu zelenu ili pak crvenu, koja prometuje samim središtem grada'', odgovorili su iz ZET-a za Večernji list. Tako novi ZET-ovi panoramski autobusi ne mogu voziti svim rutama, pa su uglavnom parkirani na parkiralištu u Dubravi.

Vezani članci Gradilište u Zagrebu Rekordnim proračunom Zagreb gradi najskuplju žičaru, no odlagališta otpada smrde, ceste izgledaju kao šahovnice, pucaju cijevi... Obitelj Maršanić bila na sastanku u Gradskom poglavarstvu u Zagrebu (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) - 1 Obitelj čija je zemlja na okretištu tramvaja tvrdi da im Grad Zagreb i ZET prijete ''da će od njih napraviti primjer drugima''

Objasnili su da su novi autobusi većih prijevoznih kapaciteta, što podrazumijeva i drukčije tehničke karakteristike vozila.

''Još jedna odlična investicija! Grad Zagreb kupio je turističke autobuse koji su previsoki i ne mogu ispod nadvožnjaka. S druge strane, s obzirom na stanje mostova i nadvožnjaka u Zagrebu, to možda čak i neće biti problem...'', napisala je na Twitteru predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš.