Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog dječjih kolica

Žene postale vozači s posebnim potrebama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Rijeci razmišljaju o potrebama žena vozačica. Tako u gradskoj garaži za izgreban automobil nitko više neće moći optužiti ljepši spol. Samo za njih proširili su parkirna mjesta, pa bez stresa mogu uparkirati, otvoriti sva vrata, izvući djecu i dječja kolica.

Uz invalide, vozači s posebnim potrebama postale su i žene. U Rijeci su dobile devet parkirnih mjesta u gradskoj garaži. Od muških su šira za metar i 30 centimetara. Žene su se prvo uvrijedile. 'Na početku je bila kao diskriminacija dok naši djelatnici nisu objasnili, onda je prihvaćeno skroz pozitivno', rekao je Kristijan Bečeić, menadžer za poslovanje s garažama.

Pročitajte i ovo Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

Objasnili su im da im zbog djece i dječjih kolica treba parking na kojem mogu biti komotnije. I širom otvoriti sva vrata. No, na ženska mjesta mogu parkirati i tate. Kad čuju za riječku prilagodbu, zagrebačke majke se prvo čude, ali i one bi rado veće mjesto za žene. A kako su automobili svake godine sve širi, a parkirna mjesta već godinama nitko ne proširuje, ni ostalim vozačima ne bi bio naodmet koji centimetar više. Studije pokazuju da prometnih problema imaju još neke kategorije žena. 'Žene koje drže dijetu su izazvale više prometnih nesreća, pa možda sada dobijemo i parkirna mjesta s lunch paketom', rekao je Željko Marušić, prometni analitičar.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene