Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon emisije Provjereno

Žena koja je razotkrila kirurga splitske bolnice oslobođena krivnje

Ljubica Adžaip (Foto: Dnevnik.hr)
Ljubica Adžaip (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ljubica Adžaip (Foto: Dnevnik.hr) Ljubica Adžaip (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Nenad Banovac, odvjetnik Ljubice Adžaip (Foto: Dnevnik.hr) Nenad Banovac, odvjetnik Ljubice Adžaip (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Mito (Foto: Dnevnik.hr) Mito (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Liječnik, ilustracija (Foto: Getty images) Galerija 1/4 >>
Ljubica Adžaip, žena koja je kardiokirurgu dala mito kako bi hitno operirao njezinog supruga, oslobođena je kaznene krivnje.

Novac koji je dala liječniku posudila je od cijele rodbine, ukupno 3 tisuće eura. Suprug joj je na kraju ipak - preminuo.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela Što je korupcija? - 4 Rak-rana društva Građani na internetu mogu prijaviti korupciju, ali ne anonimno: "Svatko je to radio - to je normalno"

Ona je cijeli slučaj prijavila, priznala i vlastitu krivnju, a danas je Županijski sud u Splitu prihvatio prijedlog USKOK-a za njezino nekažnjavanje.

"Takav sporazum je sud prihvatio te je donesena presuda s kojom smo i ja i moja stranka zadovoljni. Ali ona je u cijelu priču ušla u biti jer ona svoga izgubljenog supruga ne može vratit.

Ona je ušla u sve to iz razloga da potakne druge ljude da prijave ovakvu vrstu kaznenih djela", rekao je njezin odvjetnik Nenad Banovac.

Slučaj je pokrenut nakon emisije Provjereno u kojoj je objavljena potresna priča Ljubice Adžaip, koja je po savjetu medicinske sestre kardiokirurgu u ured odnijela ukupno 3000 eura kako bi joj operacijom spasio supruga.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene