Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Marija Vučković Vučemilović iz Sinja pronašla je novčanik s karticom i pinom. Nije dugo razmišljala već je odmah karticu 'ispeglala'. No, proradila je savjest, a grizodušje je bilo toliko jako da se odlučila na neočekivanu akciju - vratiti potrošeni novac.


Marija inače peče i prodaje uštipke u centru Sinja. Radi se o njezinom vlastitom biznisu koji joj dobro ide. Upravo je na radnom mjestu ugledala novčanik na podu.

Vezani članci Alena Šeredová (Foto: Getty Images) Bivša žena slavnog nogometaša otkrila okrutan detalj prekida: "Ipak nisam saznala zadnja" Alen Balen (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Sprovod radijske legende Alena Balena u srijedu, komemoracija u četvrtak

Marija je dobra kuharica pa redovno daje recepte na lokalnom radiju. Radio voditeljica ostala je šokirana kad je Marija umjesto recepta odlučila slušateljima ispovjediti svoj grijeh s karticom. O tome sada bruji cijeli Sinj.

'Vidjela sam novčanik i pitala 'momci je li vaše'', prepričava Marija. Oni su rekli kako novčanik nije njihov. Tada ga je žena otvorila te u njemu pronašla karticu i pin.

Svega par metara od njenog štanda nalazi se bankomat s kojega je podigla desetak tisuća kuna. No, zadovoljstvo zbog novca brzo je počela uništavati grižnja savjesti. Mršavila je, gubila koncentraciju i gušilo ju je.

Uskoro joj je i policija zakucala na vrata jer bankomat ima kameru. Brzo je priznala i odmah krenula tražiti svoju žrtvu kojoj je vratila uzeti novac.