Preopširno gradivo, loša opremljenost škola, poražavajući rezultati hrvatskih učenika na međunarodnim testovima znanja dio su problema koji opterećuju hrvatski obrazovni sustav. Upravo zato dok traje rasprava o kurikularnoj reformi kroz naš projekt "Zemlja znanja" upozoravat ćemo na neke od njih.


U sklopu projekta 'Zemlja znanja' s gimnastičarem i aktualnim europskim prvakom na preči te profesorom na kinezološkom fakultetu Marijom Možnikom posjetili smo Osnovnu školu Pribislavec. Škola je to koja je smještena ni više ni manje nego u pravom dvorcu iz 19. stoljeća.

Vezani članci Marijo Možnik Možnik se oprostio od gimnastike i najavio ulazak u politiku Počela sezona bungee jumpinga (Foto: Dnevnik.hr) Zaljubljenici u adrenalin došli na svoje: Sezona bungee jumpinga otvorena je i na Masleničkom mostu

Zbog neadekvatnog prostora i loših uvjeta učenici nemaju ni dvoranu za tjelesni. Uspješnom sportašu Mariju Možniku učenici su pokazali kako izgleda odlazak na tjelesni u dvoranu koja je smještena oko 150 metara dalje od škole te mu otkrili što najviše vole na tjelesnom, ali mu se i požalili kako imaju premalo sati aktivnosti tjedno. Osim tjelesnog, s Marijom smo posjetili i sat matematike te glazbenog.

Na satu matematike učenici sedmog razreda su mu otkrili kakvi su im zadaci najteži, a Marijo im je i sam zadao zadatak na ploči. Na satu glazbenog smo odlučili testirati koliko osmaši dobro poznaju glazbu. I dok su pjesmu Jelene Rozge svi znali, The Beatlese nitko nije prepoznao.

Što još muči učenike osnovne škole te kako se gimnastičar Marijo Možnik snašao među njima otkrijte u Dnevniku Nove TV u 19:15.