Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvaranje nepostojećih radova

Vlada uzvraća i vlasnicu zemljišta optužuje za pohlepu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naša jučerašnja priča o otvaranju nepostojećih radova autoceste Zagreb - Bjelovar - Koprivnica, i to na iznajmljenom zemljištu, izazvala je žestoke reakcije Vlade i Hrvatskih autocesta.

Nakon što ih je Ljubica Buntić, na čijoj su zemlji organizirali svečanost, optužila za prijevaru oni sada gospođu optužuju za pohlepu. I ne pristane li na cijenu koju joj za zemlju nude, dobit će i manje nego što može zamisliti.

Pročitajte i ovo Policija Gužva u prometu Prometna nesreća na A4: Vozi se uz ograničenje brzine Osoba s invaliditetom dobila kaznu Šef Udruge rezigniran Šok za osobe s invaliditetom: "Počeli su nam naplaćivati kazne"; Nakon našeg upita u Gradu razmišljaju o promjenama

Ljubica Buntak vlasnica zemlje preko koje će ići autocesta Zagreb - Bjelovar- Koprivnica nije prevarena, tvrdi Jurica Prskalo, predsjednik uprave Hrvatskih autocesta. S njom je, kaže, sve jasno dogovoreno. 'Mi nismo iznajmili, mi smo ušli u posjed uz suglasnost gospođe, a postupak utvrđivanja cijene će se utvrditi pred nadležnim tijelima', rekao je Prskalo. Ponuda od 27 kuna po kvadratu za Ljubicu je bila premala. Ona traži 35 eura.

>> Radovi na cesti Zagreb-Koprivnica bili su prevara

'U mom mjestu, to znam iz prve ruke, jer želim kupiti poljoprivrednu zemlju od tri do deset kuna to je realna tržna cijena poljoprivrednog zemljišta u onom dijelu Hrvatske', rekao je Damir Polančec, potpredsjednik Vlade. 'Ja znam da su hrvatske ceste za ovu dionicu prije davale jedanaest kuna, dakle mi dajemo trenutno tržišnu cijenu koja vlada u tom kraju', kaže Prskalo.

Da nije predizborna kampanja, tvrdi Đurđa Adlešič, potpredsjednica Vlade koja se i sama uslikala pri otvaranju radova na iznajmljenom zemljištu, nikome ne bi ništa smetalo. 'Meni bi osobno bilo draže da je cijeli proces izgradnje počeo dok nije kampanja. Čim je izabran izvođač, čim je određeno kako se dolazi do sredstava i to što je određen rok to znači da Bjelovarčani neće čekati idućih 19 godina nego će dobiti cestu koju zaslužuju', rekla je Đurđa Adlešić, potpredsjednica Vlade.

Bjelovarčani će biti zadovoljni, ali Ljubica Buntak ako ne pristane na ponuđenu cijenu - neće. 'Slijedi procedura izvlaštenja što je nešto posve uobičajeno u svim sličnim situacijama na bilo kojem gradilištu u Hrvatskoj', rekao je Polančec. A tada bi cijena Ljubičinog zemljišta mogla biti još i manja. Do sredine 2011. autocesta će, obećaje Vlada, biti gotova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene