Obavijesti Video Pretražite Navigacija
doznaje dnevnik nove tv

Sabo uzvraća udarac vrhu stranke, aktivirao mandat u Predsjedništvu: ''Grbin je izigrao dogovor koji smo imali''

Željko Sabo
Željko Sabo Foto: DNEVNIK.hr
Nakon što je predsjedništvo SDP-a raspustilo dio vukovarske organizacije jer su Željka Sabu istaknuli za kandidata za gradonačelnika, oglasio se Sabo.

Željko Sabo obavijestio je glavnog tajnika SDP-a da s današnjim danom aktivira svoj mandat člana Predsjedništva SDP-a koji je privremen stavio u mirovanje, doznaje Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin Posljednji dan kampanje Peđa Grbin predstavio politiku koalicije: "HDZ je do tipfelera prepisao naš program za umirovljenike" Čelnik SDP-a Peđa Grbin Sasuo po Plenkoviću Grbin na posljednjem skupu: "U srijedu birate između korupcije i laži i Rijeke pravde, trećeg nema"

Njegovo obrazloženje prenosimo u cijelosti, bez intervencija:

''Konvencija SDP, svi članovi i članice SDP HR, njih cca 3400, dali su mi glas kao kandidatu za člana Predsjedništva SDP HR te sam njihovom voljom i izabran u navedeno tijelo. Za moju kandidaturu nije bilo nikakove prepreke, niti zakonske a također i vezano za Statut SDP HR. Unatoč tomu novoizabrani Predsjednik Grbin, je tražio od mene na prvoj sjednici Predsjedništva da stvavim mandat u mirovanje.

Dva dan nakon sjednice u telefonskom razgovoru mene i Predsjednika, isti mi je ponudio opciju dogovora i to: Da stavim mandate člana predsjedništva i predsjednika Županijske organizacije u mirovanje, te da Županijsku organizaciju nastavi voditi jedan od podpredsjednika. Ukoliko to učinim Županijska organizacija i Gradska organizacija SDP Vukovara mogu nastaviti normalno sa radom i kako Statut nalaže te samostalno odlučivati o kandidatima za lokalne izbore, bez bilo kakovih ograničenja.

Dobio sam i po drugi put istu garanciju od Predsjednika kada sam poslao dopis o stavljanju mandata u mirovanje, te da kako ja i rukovodstvo iz GO SDP Vukovara možemo nastaviti normalno sa radom i da mogu biti kandidat za gradonačelnika.

Navedeni dogovor je prezentiran svim članovima Predsjedništva i Županijskog odbora, te članovima Gradskog odbora Vukovara, koji smo zajednički i prihvatili te sam tako i postupio, stavio mandate u mirovanje. Isto sam učinio u dobroj vjeri, vjerujući Predsjedniku i danoj riječi iako napominjem isto nisam morao, niti je po Statutu to moglo učiniti i Predsjedništvo.

Napominjem da je navedeni dogovor koji je bio, u razgovoru 13.01.2021. godine u Vukovaru sa članovima Gradskog odbora Sdp Vu, Bošnjak Goranom, Bečvardi Ivanom i Sabo Željkom, Predsjednik potvrdio.

Kako je Predsjednik Grbin izigrao povjerenje i dogovor koji smo imali, ne samo nas dva veći navedena tijela županijske i gradske organizacije, mene također ništa više ne priječi da donesem odluku o aktiviranjem mandata, člana Predsjedništva.

Napominjem da shodno članku 32. Statuta st. 6. koji naglašava postupanja vezana za Katalog kaznenih dijela iz čl. 20 a također usvojenih na sjednici Glavnog odbora, moji postupci koji se vode izvan istih.

Očekujem od Vas da me pozivate na slijedeće sjednice Predsjedništva.
Molim Vas o navedenom da obavijestite Predsjednika, članove predsjedništva, predsjednicu Glavnog odbora i predsjednika Statutarne komisije.
Srdačan pozdrav'', napisao je Sabo.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene