Željko Komšić (Foto: AFP)
Željko Komšić (Foto: AFP) Foto: Afp

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić čestitao je u srijedu novom hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću preuzimanje te dužnosti izražavajući nadu kako će predstojeće godine njegova mandata doprinijeti daljnjem poboljšanju odnosa dvije države.


"Uvjeren sam da će se odnosi i suradnja Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, dviju susjednih i suverenih država, nastaviti razvijati na obostranu dobrobit i na dobrobit naših građana. U razdoblju koje je pred nama, zajedno u regiji možemo doprinijeti sigurnosti i prosperitetu te unapređenju prijateljskih odnosa", stoji u Komšićevoj čestitci.

Vezani članci Predsjednik Zoran Milanović obišao oštećene objekte Medicinskog fakulteta Milanović pozvao na rezanje plaća javnom sektoru: "Ovo nije vrijeme za knjigovodstvo, nego za vodstvo" Političari s maskama Zaštitne maske rade probleme političarima diljem Balkana, pogledajte kako ih sve nose

Predsjedatelj Predsjedništva BiH istaknuo je kako je njegovoj zemlji važna i potrebna potpora Hrvatske na putu ka europskim integracijama te očekuje da će Milanović tome doprinijeti.

"Vašim izborom i predsjedanjem Republike Hrvatske Vijećem Europske unije iskazat ću još jednom uvjerenje da su stvorene pretpostavke za jaču potporu Republike Hrvatske ispunjavanju uvjeta iz Mišljenja Europske komisije o Bosni i Hercegovini, a u cilju ubrzanja europskog puta Bosne i Hercegovine u interesu svih njezinih naroda i građana", Komšićeva je poruka hrvatskom predsjedniku.

Biranim riječima Komšić je Milanoviću i članovima njegove obitelji zaželio dobro zdravlje i uspjeh u narednim godinama. (Hina)