Željko Kerum
Željko Kerum Foto: Dnevnik.hr/Anamaria Batur

Nekadašnji gradonačelnik Splita i predsjednik Hrvatske građanske stranke (HGS) Željko Kerum zamrznuo je mandat u splitskom Gradskom vijeću i splitsko-dalmatinskoj županijskoj skupštini.


Keruma će u gradskom vijeću zamijeniti Lidija Bekavac, a u županijskoj skupštini Petroslav Sapunar.

Vezani članci Vikend gužve u splitskoj trajektnoj luci Splitske luke za vikend očekuju više od 100.000 putnika Dnevnik iz Splita Spektakularni nastupi kandidata! Jedan priznao da voli kršiti zakon, drugog bi zbog ovoga mogli izbaciti iz stranke, a treći poručio: "Birači nisu puno pametni"

Novinarima je rekao da ima puno poslova i obveza svih vrsta. Kako je ocijenio, uz svu čast svim članovima novog gradskog vijeća oni nisu njegov nivo "da se s njima gubi".

Podsjetimo, Kerum je u utrci za splitskog gradonačelnika izgubio već u prvom krugu. U izbornoj noći nakon objave rezultata izlaznih anketa poručio je da je presretan te kako se više neće kandidirati.

Na pitanje je li mu laknulo što nije ušao u drugi krug, odgovorio je da mu je laknulo jer neće "izgubiti dodatnih 15 dana".

"Da sam ušao u drugi krug, 15 dana bih se ponovo satra, patila bi mi gradilišta, moj biznis. Moj posao, a za 15 dana bi opet napravili ono što su napravili. Ovako mi je super. Sutra ujutro ja udaram u 7 sati na baušteli, ja radim, betoniram", kazao je nimalo razočarani Kerum.