Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Moj cilj je osigurati jednaku dostupnost i kvalitetu obrazovanja svima, naglasio je Željko Jovanović.


Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je danas kako nema niti jednog razloga za prosvjede Sindikata hrvatskih učitelja (SHU) zbog nacrta Pravilnika o tjednim radnim obvezama učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi, te istaknuo da o nacrtu još uvijek traje rasprava.

Vezani članci Prosvjedi u Francuskoj Novi prosvjedi protiv COVID potvrda u Francuskoj: Osjetno manje sudionika, neki su odlučili - dati otkaz Ana Tuškan Sindikat učitelja o odazivu prosvjetara na cijepljenje: ''Ova neorganizacija i raspad sustava podsjećaju na 'A je to"'

'Svi imaju mogućnost iznijeti svoja mišljenja, stajališta i prijedloge', rekao je ministar dodavši kako Pravilnikom želi osigurati da svi poslovi budu javno evidentirani.

Ustvrdio je kako je nacrt Pravilnika rađen u interesu učenika, pa ga je iznenadila sindikalna najava blokade školskog sustava.

Preporod protiv Pravilnika o učiteljskoj normi

'Nacrtom ni jedno pravo učenika nije ugroženo', rekao je dodavši kako se tamo nalaze i svi oblici odgojno-obrazovnoga rada. Smatra da učenici i roditelji ne smiju biti "predmet dezinformacija sindikata'.

'Moj cilj je osigurati jednaku dostupnost i kvalitetu obrazovanja svima, te unijeti više reda i racionalnije raspolaganje sredstvima', rekao je Jovanović dodavši kako se sve to nalazi u nacrtu Pravilnika.

Također je naglasio da plaće učitelja neće biti ugrožene.

SHU je danas oštro kritizirao nacrt Pravilnika o tjednim radnim obvezama učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi ustvrdivši da bi zbog njega bez posla moglo ostati između 500 i 1000 učitelja, a mnogima će biti smanjene plaće, te je najavio trodnevne prosvjede pred Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook