Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasprava o Pravilniku

Jovanović: nema razloga za prosvjede učitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moj cilj je osigurati jednaku dostupnost i kvalitetu obrazovanja svima, naglasio je Željko Jovanović.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je danas kako nema niti jednog razloga za prosvjede Sindikata hrvatskih učitelja (SHU) zbog nacrta Pravilnika o tjednim radnim obvezama učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi, te istaknuo da o nacrtu još uvijek traje rasprava.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zakonske izmjene Medvjeđa usluga: Roditelji će školama moći još lakše lagati za svoju djecu? Slika nije dostupna Obećao da učitelji neće osjetiti smanjenje Jovanović okrivio sindikate za smanjenje plaća

'Svi imaju mogućnost iznijeti svoja mišljenja, stajališta i prijedloge', rekao je ministar dodavši kako Pravilnikom želi osigurati da svi poslovi budu javno evidentirani.

Ustvrdio je kako je nacrt Pravilnika rađen u interesu učenika, pa ga je iznenadila sindikalna najava blokade školskog sustava.

Preporod protiv Pravilnika o učiteljskoj normi

'Nacrtom ni jedno pravo učenika nije ugroženo', rekao je dodavši kako se tamo nalaze i svi oblici odgojno-obrazovnoga rada. Smatra da učenici i roditelji ne smiju biti "predmet dezinformacija sindikata'.

'Moj cilj je osigurati jednaku dostupnost i kvalitetu obrazovanja svima, te unijeti više reda i racionalnije raspolaganje sredstvima', rekao je Jovanović dodavši kako se sve to nalazi u nacrtu Pravilnika.

Također je naglasio da plaće učitelja neće biti ugrožene.

SHU je danas oštro kritizirao nacrt Pravilnika o tjednim radnim obvezama učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi ustvrdivši da bi zbog njega bez posla moglo ostati između 500 i 1000 učitelja, a mnogima će biti smanjene plaće, te je najavio trodnevne prosvjede pred Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene