Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Moj cilj je osigurati jednaku dostupnost i kvalitetu obrazovanja svima, naglasio je Željko Jovanović.


Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je danas kako nema niti jednog razloga za prosvjede Sindikata hrvatskih učitelja (SHU) zbog nacrta Pravilnika o tjednim radnim obvezama učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi, te istaknuo da o nacrtu još uvijek traje rasprava.

Vezani članci Edukacija, ilustracija Pokrenuta peticija za seksualni odgoj u školama: ''Velik broj mladih dobiva netočne, moralizirajuće informacije o seksualnosti koje utječu na njihov razvoj'' Milenko Beneš, učitelj razredne nastave Svjetski je dan učitelja, no imaju li razloga za slavlje? ''Svi misle da znaju naš posao...''

'Svi imaju mogućnost iznijeti svoja mišljenja, stajališta i prijedloge', rekao je ministar dodavši kako Pravilnikom želi osigurati da svi poslovi budu javno evidentirani.

Ustvrdio je kako je nacrt Pravilnika rađen u interesu učenika, pa ga je iznenadila sindikalna najava blokade školskog sustava.

Preporod protiv Pravilnika o učiteljskoj normi

'Nacrtom ni jedno pravo učenika nije ugroženo', rekao je dodavši kako se tamo nalaze i svi oblici odgojno-obrazovnoga rada. Smatra da učenici i roditelji ne smiju biti "predmet dezinformacija sindikata'.

'Moj cilj je osigurati jednaku dostupnost i kvalitetu obrazovanja svima, te unijeti više reda i racionalnije raspolaganje sredstvima', rekao je Jovanović dodavši kako se sve to nalazi u nacrtu Pravilnika.

Također je naglasio da plaće učitelja neće biti ugrožene.

SHU je danas oštro kritizirao nacrt Pravilnika o tjednim radnim obvezama učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi ustvrdivši da bi zbog njega bez posla moglo ostati između 500 i 1000 učitelja, a mnogima će biti smanjene plaće, te je najavio trodnevne prosvjede pred Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook