Drago Pilsel i Željko Glasnović
Drago Pilsel i Željko Glasnović Foto: DNEVNIK.hr/Pixsell

U jednom zagrebačkom restoranu verbalno je napadnut novinar Drago Pilsel. Kako nam je ispričao, napao ga je bivši saborski zastupnik Željko Glasnović. Incident je prijavljen policiji.


Novinara Dragu Pilsela u jednom je zagrebačkom restoranu napao bivši saborski zastupnik Željko Glasnović. Pilsel je za DNEVNIK.hr ispričao da je oko 16 sati sjedio u otvorenom dijelu restorana koji ima i jedan dio odvojen staklenim zidom.

Vezani članci Umalo fizički obračun u Saboru Umalo fizički obračun u Saboru! Glasnović izvrijeđao HSS-ova zastupnika: ''Nemoj sr*t, majmune jedan, ti si govno jedno'' Željko Glasnović (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Etičko povjerenstvo naredilo Glasnoviću da se ispriča i bez odgode ukloni sporni predizborni plakat

''Ja nisam vidio da tamo sjedi Glasnović. Uglavnom, dolazio je prema meni i ja ga nisam odmah prepoznao jer nisam imao naočale. Stavio sam ih i odmah ga prepoznao. Mahao je rukama pa sam mislio da će me udariti. Pripremio sam se za udarac i odmaknuo se unazad'', ispričao je Pilsel.

Psovke i uvrede

Kaže da mu je Glasnović govorio da je ''isti kao i onaj koji su ubili pola milijuna Hrvata''. ''Ponavljao je da sam majmun i da me nabije na Titov ku*ac. Imao je tih svojih pet-šest tema koje je ponavljao. Ja se znam braniti, ali on je bio vojnik i nikad ne znaš'', priča novinar.

Ubrzo je došao i konobar restorana u kojem se sve zbivalo i zamolio Glasnovića da se udalji i vrati za svoj stol. ''Ja sam samo govorio: 'Molim vas, samo se maknite'. Kad je istrošio repertoar otišao je za svoj stol, uzeo jaknu i otišao'', kaže Drago Pilsel.

Sve prijavio policiji

Incident je prijavio policiji koja je napravila zapisnik događaja. ''Pitali su me je li bilo prijetnji, rekao sam da ako i jest, ja ih nisam čuo'', ispričao je.

Kaže da ne zna što je natjeralo Glasnovića na ovakvu reakciju. ''On je ljut na mene i prozivao me u parlamentu, ali ovo je iz vedra neba bilo'', rekao nam je Pilsel i zaključio je da sreća da je došao konobar i spriječio veći incident.

Iz policije su nam potvrdili da je prijava zaprimljena te da se utvrđuju sve okolnosti događaja.

O svemu tome upit smo poslali i Željku Glasnoviću, a njegov ćemo odgovor objaviti čim ga dobijemo.