Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelnica građanske inicijative U ime obitelji Željka Markić izvijestila je u utorak kako dosadašnjim tempom neće prikupiti dovoljno potpisa za referendum o promjeni izbornog sustava te pozvala građane da potpisima podrže njihovu inicijativu 'Birajmo zastupnike imenom i prezimenom'.


'U prvih tjedan dana prikupili smo oko polovice potrebnih potpisa za raspisivanje referenduma o promjeni izbornih pravila i ako se potpisi nastave skupljati ovim tempom te zbog napada na volontere i pritisaka raznih političkih kasti, bojimo se da nećemo skupiti dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma', kazala Željka Markić na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Vezani članci Željka Markić Željka Markić protiv odluke da istospolni parovi mogu biti udomitelji: ''Sud ignorira volju građana izrečenu na referendumu'' Slika nije dostupna Željka Markić optužila USKOK da radi pritisak na udruge i Grad Zagreb

Građane koji, kako je kazala, misle da je potrebno mijenjati izborni sustav u Hrvatskoj pozvala je da se priključe i daju svoj potpis te da se uključe u volontiranje.

'Bez njihove pomoći ovo neće uspjeti', ustvrdila je Markić na dvominutnoj konferenciji za novinare.

Novinari koji su među ostalim željeli znati i koliko je potpisa prikupljeno ostali su bez odgovora te im je objašnjeno kako je riječ o izvanrednoj konferenciji, a da će odgovore dobiti nekom drugom prigodom. (Hina)