Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže sastanak s Kosor

Željezara: Trojica štrajkaša glađu u bolnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojici štrajkaša glađu u splitskoj Željezari danas je pozlilo i poslijepodne su žurno prevezena u splitsku bolnicu, a štrajkaši su zatražili sastanak s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor, doznaje se od sindikalnog povjerenika u Željezari Mladena Bekavca.

Skupina radnika splitske Željezare šesti dan štrajka glađu. Danas poslije podne zbog iznemoglosti tri su štrajkaša glađu žurno prevezena u splitsku bolnicu gdje su im date injekcije i infuzija, ali oni traže da se vrate u sjedište Željezera radi nastavka štrajka glađu, rekao je Bekavac. Predstavnike radnika Željezare danas je na sastanak u petak, 5. ožujka, pozvao ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač. Ministar Popijač pozvao je predstavnike radnika Željezare Split na sastanak, s prijedlogom da se održi u petak, 5. ožujka, a s ciljem dogovora o mogućim rješenjima problema koji se tiču splitske Željezare, odnosno radnika zaposlenih u Željezari, priopćeno je poslijepodne iz Ministarstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Radnici očajni Splitska željezara: Spriječili odvoz žice, počeli štrajk glađu Slika nije dostupna Odluka donesena na sastanku Radnici željezare prekinuli štrajk glađu

Štrajkaši su poslijepodne odlučili ne odazvati se tom pozivu i traže sastanak s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor, izjavio je Bekavac koji također štrajka glađu. 'Mi smo se zahvalili ministru Popijaču na pozivu te smo odlučili da nećemo putovati na taj sastanak u petak u Zagreb. Pismeno smo zatražili sastanak s premijerkom Kosor, kojem bi nazočili ministar Popijač i predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Vedran Duvnjak, i spremni smo se prilagoditi svakom terminu za taj sastanak s premijerkom imajući razumijevanja za njene brojne obveze', kazao je Bekavac.

Po njegovim riječima, štrajkaši također traže da sastanku s premijerkom Kosor bude nazočan i šestoročlani krizni stožer kojeg su štrajkaši glađu utemeljili prije dva dana. Bekavac je kazao kako je telefonski razgovarao i s predstojnikom Uredom predsjednice Vlade i prenio mu zahtjev štrakaša za sastankom s premijerkom. 'Nama ne treba sastanak radi sastanka, već hoćemo da se problem splitske Željezare riješi i nećemo odustajati od štrajka glađu dok se taj problem ne prevlada. U posljednjih godinu dana smo izvarani raznim obećanjima i više nećemo na to nasjedati', kazao je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene