Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povrat židovske imovine

'Želimo poboljšati odnose Hrvatske i Izraela!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Sabora Josip Leko primio je predsjednika izraelskog Nacionalnog savjetodavnog vijeća za povrat židovske imovine Rafaela Eitana.

Potpredsjednik Sabora Josip Leko primio je predsjednika izraelskog Nacionalnog savjetodavnog vijeća za povrat židovske imovine Rafaela Eitana.

Pročitajte i ovo Marija Vučković, ministrica poljoprivrede 10 najvažnijh točaka Ministrica Vučković nakon sastanka s poljoprivrednicima: "Manje-više je sve uvaženo" Andrej Plenković i Dragan Čović snažna podrška Hrvatske Sastali se Plenković i Čović: "Otvaranje pristupnih pregovora BiH zajednički politički prioritet"

Na sastanku su izneseni stavovi i prijedlozi kako riješiti dugogodišnji problem povrata židovske imovine oduzete za ustaškog i komunističkog režima.

>> Izrael pripremljen za 30-dnevni rat s Iranom

Prije funkcije savjetnika izraelskog premijera, Eitan je imao zavidnu karijeru kao visoko rangirani izraelski obavještajac. Najsjajniji dio njegove karijere uhičenje je nacističkog zločinca Adolfa Eichmanna.

'S ovim sastancima želimo poboljšati odnose Hrvatske i Izraela. Nadam se da će ih biti još', kazao je Eitan. 'Zarobljavanje Eichmanna bio je, bez sumnje, povijesni događaj za mene, za Izrael. To možda možete smatrati najvećim dijelom moje karijere, ali aktivan sam i radim brojne stvari za dobrobit Izraela', dodao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene