Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

rusi lažu

Zelenski: "Rat nikada nije izoliran. Uvijek tuče i žrtvu i agresora. Nismo postali robovi niti ćemo postati!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ukrajine, Volodomir Zelenski, obratio se svojem narodu. Govorio je o bombardiranju rodilišta i procesuiranju odgovornih te o evakuacijama.

"Sinoć su se pojavile informacije o žrtvama jučerašnjeg bombardiranja rodilišta i dječje bolnice u Mariupolju. Izgubili smo troje ljudi, uključujući dijete, djevojčicu. Broj ranjenih je 17. Riječ je o djeci, ženama, medicinskim radnicima.

Pročitajte i ovo Marija Zaharova reakcije iz Rusije Putinova propagandistica: "NATO je u šoku zbog Macrona. Situacija za Zelenskog je katastrofalna, ništa mu neće pomoći" Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski Tri godine sukoba Ovo je najteža godina za Zelenskog i Ukrajinu: "Jedan događaj bit će presudan..."

 

 

Znate, ova tema se spominjala na ruskoj televiziji. Bilo je to u njihovom talk showu. Ali nisu rekli ni riječ istine. Rusima su lagali da u bolnici nije bilo pacijenata ni žena i djece u rodilištu. Rusima su lagali da su tamo navodno zauzeli položaje 'nacionalisti'. Lažu samouvjereno, kao i uvijek", govori Zelenski i poručuje kako će Rusija snositi odgovornost.

"Rat nikada nije izoliran. Uvijek tuče i žrtvu i agresora. Agresor to tek kasnije shvati. Ali uvijek shvaća i uvijek pati", rekao je te istaknuo da danas ponovno osiguravaju humanitarne koridore za gradove.

"Autobusi su već krenuli, kamioni su već na putu - s hranom, vodom, lijekovima", poručio je Zelenski u videoporuci.

Kazao je i kako je razgovarao s europskim čelnicima te kako će se ovog tjedna oni sastati i razgovarati o ratu.

"Zahvaljujući našoj vojsci, narodnoj gardi, graničarima, policiji, teritorijalnoj obrani i svima koji su se uključili u obranu države, nismo postali robovi niti ćemo postati!" kazao je ukrajinski predsjednik.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene