Uhićen Kazimir Bačić - 4
Uhićen Kazimir Bačić - 4 Foto: Igor Kralj/Pixsell

Zastupnici Kluba zeleno-lijevog bloka najavili su u srijedu pokretanje inicijative za smjenu glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića nakon što je uhićen u novoj antikorupcijskoj akciji.


"U Odboru za informiranje, informatizaciju i medije već sada imamo dovoljan broj potpisa, ali pozivamo i saborsku većinu da u Odboru pokrenemo postupak za razrješenje glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića”, izjavio je u Saboru Vilim Matula (Možemo).

Vezani članci Gradonačelnik Splita Ivica Puljak Puljak o uhićenjima u Splitu: "Mi smo uočili kosture iz ormara. Zbog jednog ugovora će Grad ostati bez 2,5 milijuna kuna" Andrija Jarak Okriveni detalji uhićenja u Zagrebu koja su izazvala paniku i pomutnju u poslovnim krugovima, a sve je šokirao iznos koji su uhićene djelatnice suda u Sesvetama primile kao mito

Kazao je kako je povod inicijative za smjenu uhićenje Bačića zbog sumnje u korupciju, ali i da se na to nadovezuju brojni drugi problemi, među ostalim, brojne tužbe Bačića protiv novinara.

''Poštujemo presumciju nevinosti, no za samu činjenica da uopće postoji sumnja da glavni ravnatelja HRT-a sudjeluje u nekim kriminalnim radnjama mislimo da je dovoljna za razrješenje'', rekla je Urša Raukar Gamulin (Možemo).

Da uvažava presumciju nevinosti rekao je i Bojan Glavašević (NZ), ali dodao da za uhićenje moraju postojati opravdane sumnje i solidna količina dokaza.

''S obzirom na cijelu povijest glavnog ravnatelja HRT-a, i kada se tome doda uhićenje, jasno je da bi minimum civiliziranosti bio da sam podnese ostavku'', ustvrdio je Glavašević.

Kaže i kako Bačić ''gladan kuha neće biti'' s obzirom na njegovu imovinsku karticu.

"Za razliku od radnica Orljave koje žive od 3400 kuna, ne trebamo brinuti za glavnog ravnatelja HRT-a", dodala je Rada Borić (NL).