Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zečevićeva likvidacija profesionalno odrađen 'posao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na konferenciji za novinare zagrebačke Policijske uprave nije iznesen niti jedan novi podatak o sinoćnjem ubojstvu Davora Zečevića, jednog od osuđenika u postupku protiv tzv. zločinačke organizacije. No, s obzirom na način izvršenja, pretpostavlja se da je ubojica profesionalac.

Suprotno očekivanjima novinara, na konferenciji se nije pojavio nitko od čelnika policije, a glasnogovornica policije Aleksandra Ljuba samo je potvrdila kako je nepoznati počinitelj sinoć iz vatrenog oružja ubio 40-godišnjeg D.Z.-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Beogradu Užas u susjedstvu: Tri krvava okršaja noževima u nekoliko sati, jedan muškarac izboden na smrt Takeshi Ebisawa Pripremali se godinama Japanski mafijaški bos pao u velikoj akciji, njegova smrtonosna pošiljka mogla je promijeniti svijet: "Jezivo je zamisliti posljedice..."

On je ubijen u ulici Remetski kamenjak, kada je izišao na
parkiralište ispred kuće, gdje je imao prijavljeno mjesto stanovanja.

>> U Remetama likvidiran Davor Zečević 

Na mjestu događaja obavljen je očevid nakon kojeg je mrtvo tijelo prevezeno na Zavod na sudsku medicinu i kriminalistiku.
Kriminalistička obrada je u tijeku, a zbog interesa istrage policija nije željela davati nikave detaljnije informacije.

Glasnogovornica Ljuba nije željela reći kojom vrstom oružja je likvidiran Zečević, niti je li netko od optuženih iz tzv. zločinačke organizacije doveden na informativni razgovor.

Na upit tko je točno dojavio policiji o pucnjavi, samo je neodređeno odgovorila "netko od stanara".

Policiju je zapravo pozvao Dinamov igrač Boško Balaban koji stanuje u blizini. Zečević je navodno izlazio iz stana svoje djevojke Ivane Šikić, a tom prilikom nepoznati ubojica likvidirao ga je, kako se nagađa, hicem u glavu iz snajpera iz obližnje šume.

S obzir na način izvršenja djela, točnim hicem u glavu, najvjerojatnije iz snajpera, pretpostavlja se da je ubojstvo djelo profesionalca.

Tome ide u prilog i to da je ubojica očito točno znao pravce Zečevićevog kretanja za slobodnih vikenda pa je tako precizno isplanirao scenarij likvidacije.

Zečević je bio na izdržavanju zatvorske kazne, a u vrijeme kada je ubijen, bio je pušten na vikend iz kaznionice u Lepoglavi, gdje je služio devetogodišnju kaznu zbog trgovine drogom.

Davor Zečević poznat u javnosti kao jedan od optuženih u procesu protiv tzv. zločinačke organizacije iz zatvora je trebao izići 21. prosinca.

Zečeviću se pripisivalo i ubojstvo Željka Šobota prije osam godina, no na ponovljenom postupku početkom ove godine oslobođen je te optužbe. Sumnjalo se i da je upleten u ubojstva drugih šefova zagrebačkog podzemlja, kao što je Ivan Šakota.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene