Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Djecu se podučava da je homoseksualni čin jednako prirodan kao i heteroseksualni, kaže Ladislav Ilčić iz Udruge GROZD. U Agenciji za odgoj i obrazovanje Ilčića demantiraju uz tvrdnju da iza svega stoji novac.


Glas roditelja za djecu (GROZD) prozvao je danas Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta da je kroz zdravstveni odgoj u školu uveo homoseksualnu propagandu. Ladislav Ilčić iz GROZD-a naglasio je da se oni zalažu za zdravstveni odgoj u školama te da se ne protive ostalim dijelovima programa, ali ih smeta dio o spolnosti. U dva tjedna, kazao je Ilčić, zvalo ih je više od tisuću roditelja.

>> GROZD za dva programa zdravstvenog odgoja u školama

Vezani članci Plenković uletio dvojcu iz HRAST-a (Foto: Dnevnik.hr) Kako im je "spustio": Ilčić i Zekanović vesele se novom početku, a onda im je Plenković u tri riječi pokvario sve Slika nije dostupna Ilčić na tribini "Istina o Istanbulskoj konvenciji": "Zamislite da vam dođe kolegica od 190 cm i 90 kg..."

'Podučava ih se da je homoseksualni čin jednako vrijedan i prirodan kao i heteroseksualni. Čak su i homoseksualne udruge priznale da ovom dijelu programa nije mjesto u zdravstvenom već u građanskom odgoju', kazao je Ilčić. Protivi se da se učenike podučava da, bez obzira na spol, mogu odabrati neki drugi rod te da se preporučuje da djevojčica kaže: "Ja sam muškarac s vaginom".

'Takav je pristup protivan pedagoškim standardima. Nesigurnost u spolnom identitetu dio je homoseksualnosti, a teme o razlici spola i roda nalaze se već u 4. razredu osnovne škole', kazala je Marija Ćurlin. Ilčić tvrdi da nije istina da je program moralno neutralan jer se nameće svjetonazor.

'Mi skupljamo potpise roditelja i onda ćemo obavjestiti ministra. Pa ćemo vidjeti, kad se 500 od 600 u nekoj školi izjasni protiv ovakvog uvođenja, hoće li ministar i dalje nametati prisilno, dakle suprotno volji roditelja, jednu ideologiju, svoju ideologiju koja je suprotna znanosti i zdravom razumu', rekao je još Ilčić.

U Agenciji za odgoj i obrazovanje odbacuju sve GROZD-ove naovde. To je, tvrde, pokušaj manipulacije roditeljima, a krajnji motiv je novac bez kojeg je GROZD ostao jer njihov program, kao ni onaj Foruma za slobodni odgoj, nisu prihvaćeni. Roditelje pozivaju da se informiraju i ne nasjedaju na netočne informacije.

'Uistinu ništa ne stoji od onoga što udruga GROZD već mjesecima javno govori, iz razloga što cilj kurikuluma zdravstvenog odgoja nije odrediti svjetonazor djetetu. Ni na koji način ne želimo ulaziti u sferu odgoja roditelja, nego samo djeci ponuditi relevantne informacije, rekao nam je ravnatelj Agencije Vinko Filipović.

Savjet kako reagirati ako se dijete samozadovoljava je "to je odlično, ali radi u svojoj sobi". 'Aleksandar Štulhofer zadužen za spolni dio programa kaže da spolni odnos nema značenje', argumentira Ilčić napominjući kako je autor preporučene literature za zdravstveni odgoj Amir Hodžić, organizator konferencije europskih transvestita i transseksualaca koja je održana u Zagrebu. Roditelji okupljeni u GROZD-u žele da ministarstvo roditeljima da mogućnost izbora programa jer po Ustavu imaju pravo odlučiti kako će odgojiti svoju djecu. Ministarstvo pitaju hoće li i dalje biti protiv uvođenja i drugog programa nakon što se velik dio roditelja izjasni protiv postojećeg.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook