Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporni koeficijenti

Marić: "Vlada vodi računa o carinskim službenicima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Zdravko Marić poručio je u četvrtak kako Vlada vodi računa o carinskim službenicima koji su integralni dio Ministarstva financija i važan segment, te je dodao kako je uvijek isticao da je izuzetno ponosan na carinsku službu i jako zadovoljan s njihovim radom.

"Čitam danas u novinama da sam se ja nešto čudio na nekakvom sastanku, mislim da to nije korektno da se iznose detalji sa sastanaka", izjavio je Zdravko Marić novinarima ispred Banskih dvora. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sastanak s Aladrovićem I carinici traže korekciju koeficijenata: "Odore dobivamo na kapaljku, a sapune i toaletni papir sami kupujemo" Slika nije dostupna To neće povećati deficit Marić najavio da u petak sa sindikatima počinje razgovarati o osnovicama, a možda i o koeficijentima

"Mi smo temeljem zakona o carinskoj službi i temeljem zakona o poreznoj upravi izradili prijedlog uredbe o koeficijentima složenosti poslova i općenito o koeficijentima koji su za izračun plaće, to je nešto što smo komunicirali sa sindikatima", rekao je Marić.

Podsjetio je i kako je ravnatelj Carinske uprave proveo preko 35 sati na sastancima s predstavnicima carinskih sindikata što je trenutno "na mišljenjima tijela državne uprave i ovisno o tim komentarima i mišljenjima će se izraditi konačni prijedlog te uredbe".

"Od prvog dana smo se vodili načelom da koeficijent, odnosno ukupni koeficijent između Porezne i Carinske službe bude što je moguće više uravnotežen, jer carinski službenici imaju nešto niži koeficijent, ali imaju dodatke na posebne uvjete rada tako da je to u konačnici negdje iznivelirano i tim načelom vodili smo se od samog početka ", pojasnio je ministar financija.

Dodao je i kako će se apel carinika razmotriti jer se Ministarstvo kojem je na čelu ne krije od komunikacije.

"Meni je samo žao što se kao i kod nekih drugih slučajeva iznose neki detalji koji baš i nisu u potpunosti točni", napomenuo je Marić.

"U najboljoj vjeri, u najboljoj namjeri, mi ćemo čuti sve ove komentare koje ćemo dobiti i od njih i od tijela državne uprave i izraditi uredbu za koju smatramo da će biti dobra jer vodimo računa o carinskim službenicima, oni su integralni dio Ministarstva financija i važan segment i uvijek sam isticao da sam izuzetno ponosan na carinsku službu i jako zadovoljan s njihovim radom", zaključio je ministar financija.

Marić ne zna hoće lise država odreći potraživanja u korist radnica Kamenskog

Na pitanje hoće li se država, kako je bilo i najavljeno, odreći svojih potraživanja u korist radnica Kamenskog kako bi dobili više u nagodbi, Marić nije znao odgovor.
 
"Ne mogu vam sad u ovom trenutku reći, nisam upoznat s činjenicom... kad ste rekli da je ročište? Moram provjeriti te informacije, nisam u tom predmetu sad u ovom trenutku nažalost", kazao je Marić. (S.D.M./Hina)
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene