Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar financija Zdravko Marić poručio je u četvrtak kako Vlada vodi računa o carinskim službenicima koji su integralni dio Ministarstva financija i važan segment, te je dodao kako je uvijek isticao da je izuzetno ponosan na carinsku službu i jako zadovoljan s njihovim radom.


"Čitam danas u novinama da sam se ja nešto čudio na nekakvom sastanku, mislim da to nije korektno da se iznose detalji sa sastanaka", izjavio je Zdravko Marić novinarima ispred Banskih dvora. 

Vezani članci Premijer Plenković i ministar Marić predstavili poreznu reformu (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Marić najavio da u petak sa sindikatima počinje razgovarati o osnovicama, a možda i o koeficijentima Ilustracija, rakija (Foto: Getty Images) Carinska uprava demantira kažnjavanje bake (98) koja je pekla rakiju: "Prema prisilnim propisima EU naplatili smo trošarinu od 1488 kuna"

"Mi smo temeljem zakona o carinskoj službi i temeljem zakona o poreznoj upravi izradili prijedlog uredbe o koeficijentima složenosti poslova i općenito o koeficijentima koji su za izračun plaće, to je nešto što smo komunicirali sa sindikatima", rekao je Marić.

Podsjetio je i kako je ravnatelj Carinske uprave proveo preko 35 sati na sastancima s predstavnicima carinskih sindikata što je trenutno "na mišljenjima tijela državne uprave i ovisno o tim komentarima i mišljenjima će se izraditi konačni prijedlog te uredbe".

"Od prvog dana smo se vodili načelom da koeficijent, odnosno ukupni koeficijent između Porezne i Carinske službe bude što je moguće više uravnotežen, jer carinski službenici imaju nešto niži koeficijent, ali imaju dodatke na posebne uvjete rada tako da je to u konačnici negdje iznivelirano i tim načelom vodili smo se od samog početka ", pojasnio je ministar financija.

Dodao je i kako će se apel carinika razmotriti jer se Ministarstvo kojem je na čelu ne krije od komunikacije.

"Meni je samo žao što se kao i kod nekih drugih slučajeva iznose neki detalji koji baš i nisu u potpunosti točni", napomenuo je Marić.

"U najboljoj vjeri, u najboljoj namjeri, mi ćemo čuti sve ove komentare koje ćemo dobiti i od njih i od tijela državne uprave i izraditi uredbu za koju smatramo da će biti dobra jer vodimo računa o carinskim službenicima, oni su integralni dio Ministarstva financija i važan segment i uvijek sam isticao da sam izuzetno ponosan na carinsku službu i jako zadovoljan s njihovim radom", zaključio je ministar financija.

Marić ne zna hoće lise država odreći potraživanja u korist radnica Kamenskog

Na pitanje hoće li se država, kako je bilo i najavljeno, odreći svojih potraživanja u korist radnica Kamenskog kako bi dobili više u nagodbi, Marić nije znao odgovor.
 
"Ne mogu vam sad u ovom trenutku reći, nisam upoznat s činjenicom... kad ste rekli da je ročište? Moram provjeriti te informacije, nisam u tom predmetu sad u ovom trenutku nažalost", kazao je Marić. (S.D.M./Hina)
 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju