Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MAMIĆ NA SLOBODI

'Imam potrebu da vam otvorim dušu, da kažem što se sve događa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić izašao je iz istražnog zatvora u Remetincu nakon što je njegova obrana dokazala da je položio jamčevinu od 14 milijuna kuna.

16:40 - Odmah nakon izlaska na slobodu Zdravko Mamić dao je izjavu medijima.

Pročitajte i ovo Tomislav Saucha stigao u Remetinec Vrhovni sud odbio žalbu Tomislav Saucha stigao u Remetinec na izdržavanje kazne, dobio je tri godine zbog afere "Dnevnice" Remetinec - 2 Zbog lažiranja putnih naloga Remetinec od danas ima novog stanara! U zatvoru se mora pojaviti do kraja dana

'Htio bih pozdraviti sve svoje cimere. Oni su mi učinili boravak lakšim. Imao sam samo jednu spektakularnu sobu. Prije nego što sam izašao van plakao sam za njima kao kišna godina. Dobio sam nove prijatelje. Htio bih se zahvaliti osoblju zatvora. Stvarno su to veliki profesionalci. Neću ih previše hvaliti jer bih im mogao napraviti zlo. Nisu mi ništa pogodovali, ali su mi u duhu zakona zakona i propisa učinili život u zatvoru lakšim', rekao je odmah na početku.

'Što se tiče hrane i smještaja, ona je iz 16. stoljeća i volio bih kad bi država našla snage i mogućnosti da ti ljudi koji tamo u istražnom zatvoru provode vrijeme, imaju puno bolje i humanije uvjete. Nisam izbirljiv na hrani, ali nisam pojeo niti jedan obrok. Iskoristio sam ovo i mislim da sam skinuo jedno šest, sedam ili osam kila i to je uglavnom to', tvrdi Mamić.

Na pitanje o tome kako će se postaviti na optužnicu, Mamić podsjeća na to da po izlasku iz pritvora mora potpisati da neće govoriti ništa niti utjecati na druge.

'Vi znate da, već ste čuli 100 puta, da morate potpisati da nećete govoriti ništa, da nećete ometati istragu i kad bih vam rekao bilo kakvu izjavu o obrani, isti čas bi završio u pritvoru. Nije da ne bih, imam toliko potrebu da vam otvorim dušu, da kažem što se sve događa, jer ja de facto nisam imao nikakva prava', rekao je Mamić.

Poručio je kako je siguran da će se uspješno obraniti od optužbi sa svojim odvjetničkim timom. Na mjeru zabrane obnašanja dužnosti Mamić je rekao da je to posao za njegovu odvjetnicu.

'Moja odvjetnica, koja je najbolja odvjetnica na svijetu, nadam se da je već poduzela neke radnje po tome, ali naći ću načina da kroz ljubav, volonterski, pomognem tamo gdje treba', rekao je Mamić.

Na kraju je Mamić poručio kako bi po izlasku iz pritvora trenutno najviše htio otići na piće sa svojim 'najdražim ljudima'.

'Ne znam možemo li to organizirati ili je to kompicirano?', upitao je. Poručeno mu je da može pa je Mamić rekao da je to potvrda kako im je bio dobar šef.

16:30 - Zdravko Mamić je izašao na slobodu. Najmoćnijeg čovjeka hrvatskog nogometa, osumnjičenog za izvlačenje milijuna iz kluba kojemu je na čelu, ispred zatvora gdje je u ovom navratu proveo mjesec dana dočekao je Dinamov autobus te tridesetak poklonika.Uz njega su bili i njegovi odvjetnici.

16:00 - Ispred zatvora u Remetincu okupili su se obožavatelji Zdravka Mamića. Stigao je i Dinamov autobus. Očekuje se da Zdravko Mamić uskoro izađe na slobodu.

10:00 - Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u petak je odbacilo Uskokovu žalbu i potvrdilo da izvršni predsjednika Dinama Zdravko Mamić može izaći iz Remetinca nakon upisa založnog prava ne jednu nekretninu i uplate nešto više od 6,3 milijuna kuna jamstva u gotovini.

 Prema posljednjem prijedlogu što ga je sutkinja istrage Erna Dražančić prihvatila u ponedjeljak Mamić će se moći braniti sa slobode uz upis založnog prava na kuću u Samoboru koja je procijenjena na 7,63 milijuna kuna, dok će ostatak do 14 milijuna kuna, koliko mu je ranije određeno za izlazak iz Remetinca, uplatiti u gotovini.

Glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić potvrdio je da je izvanraspravno vijeće odbacilo Uskokovu žalbu i potvrdilo raniju odluku sutkinje istrage.

To znači da Mamićevi odvjetnici sudu moraju donijeti dokaz da je na ponuđenu nekretninu upisano založno pravo te da je uplaćen ostatk jamčevine u novcu. Tek tada Mamić će biti pozvan na sud kako bi, prije izlaska iz Remetinca, sutkinji istrage obećao da će se na slobodi pridržavati mjera opreza, među kojima je i zabrana kontaktiranja sa svjedocima.

Kako doznajemo, novac je već uplaćen.

S obzirom da Mamiću 19. prosinca ističe ranije određeni istražni zatvor na sudu je za 14 sati zakazano i ročište na kojemu će sutkinja istrage odlučivati o njegovu produljenju.

Naime, čak i kada se okrivljenici uz jamčevinu brane sa slobode njima je formalno oddređđen istražni zatvor koji je zamijenjen jamstvom i oddređenim mjerama opreza.

Osim Mamića u Remetincu je u osumnjičeni poduzetnik Igor Krota koji jedini nije ponudio jamstvo za obranu sa slobode.

U četvrtak je iz Remetinca izašao i Mamićev sin Mario, nakon što je uplatio pet milijuna kuna jamstva. Preostalom pritvoreniku, poduzetniku Sandru Stipančiću također je omogućena obrana sa slobode uz jamčevinu od 4 milijuna kuna u nekretnini.

Peti osumnjičenik za izvlačenje novca iz Dinama, izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović, od početka istrage se brani sa slobode.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene