Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa do idućeg tjedna

Žbogar će Rehna o dopunama najprije obavijestiti telefonom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar izjavio je da će slovenske dopune na Rehnov prijedlog europskom povjereniku Olliju Rehnu najprije posredovati telefonski, a onda ga s njima temeljitije upoznati početkom idućeg tjedna.

'Rehna ću o našim dopunama najprije obavijestiti telefonom, a onda ću o tome s njime podrobnije govoriti u Bruxellesu prilikom zasjedanja ministara vanjskih poslova Europske unije', rekao je Žbogar novinarima nakon zatvorenog sastanka parlamentarnog odbora za vanjsku politiku na kojemu je njegove članove zajedno s premijerom Borutom Pahorom obavijestio o dopunama na Rehnov prijedlog što ih je prihvatila vlada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Borut Pahor 'RH može pristati na razgovor ili 'povući' dokumente' Slika nije dostupna Samuel Žbogar 'Nismo pod pritiskom i nećemo u Haag'

Na pitanje kad će slovenske dopune biti službeno poslane u Bruxelles, Žbogar je rekao da treba vidjeti kad će za to Rehn biti na raspolaganju. Uz to, Žbogar je rekao da još nije poznato kad će biti Rehnov sastanak s njim i hrvatskim ministrom vanjskih poslova Gordanom Jandrokovićem, te da Rehn usklađuje termine za taj sastanak.

Parlamentarni odbor za vanjsku politiku prihvatio je vladine amandmane na Rehnov prijedlog o arbitraži nakon dobre i konstruktivne rasprave, rekao je Žbogar novinarima nakon sjednice odbora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene