Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar izjavio je da će slovenske dopune na Rehnov prijedlog europskom povjereniku Olliju Rehnu najprije posredovati telefonski, a onda ga s njima temeljitije upoznati početkom idućeg tjedna.


'Rehna ću o našim dopunama najprije obavijestiti telefonom, a onda ću o tome s njime podrobnije govoriti u Bruxellesu prilikom zasjedanja ministara vanjskih poslova Europske unije', rekao je Žbogar novinarima nakon zatvorenog sastanka parlamentarnog odbora za vanjsku politiku na kojemu je njegove članove zajedno s premijerom Borutom Pahorom obavijestio o dopunama na Rehnov prijedlog što ih je prihvatila vlada.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Nismo pod pritiskom i nećemo u Haag' Slika nije dostupna Ne mogu se problemi riješiti uz rukometnu utakmicu

Na pitanje kad će slovenske dopune biti službeno poslane u Bruxelles, Žbogar je rekao da treba vidjeti kad će za to Rehn biti na raspolaganju. Uz to, Žbogar je rekao da još nije poznato kad će biti Rehnov sastanak s njim i hrvatskim ministrom vanjskih poslova Gordanom Jandrokovićem, te da Rehn usklađuje termine za taj sastanak.

Parlamentarni odbor za vanjsku politiku prihvatio je vladine amandmane na Rehnov prijedlog o arbitraži nakon dobre i konstruktivne rasprave, rekao je Žbogar novinarima nakon sjednice odbora.