Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zamaskirani Brođani'

FOTO Novi prosvjedi u Sl. Brodu: 'Volimo svoj grad i želimo u njemu ostati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brođani ne odustaju od inicijative za čišći zrak u svom gradu pa su opet organizirali prosvjed na gradskom trgu.

Na središnjem gradskom trgu brodska udruga 'Kad ako ne sad .. Brođani ne dajte da nas truju' organizirala je danas prosvjednu akciju 'Zamaskirani Brođani'.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca"

Građane su pozvali da plesom i vježbanjem upozore na sporost u rješavanju problema onečišćenog zraka, koji se zagađuje štetnim plinovima iz rafinerije u susjednom Bosanskom Brodu.

>> Ministarstvo i DHMZ: Zrak u Slavonskom Brodu uglavnom je čist

Ideja projekta je ukazati ministarstvima zaštite okoliša i zdravlja da je u Slavonskom Brodu nemoguće živjeti zdravo, ma koliko se trudili. Posebno su ugroženi djeca i osobe već narušena zdravlja koji osjećaju svako povećanje koncentracija štetnih plinova. Tada je i boravak na čistom zraku i bavljenje sportskim aktivnostima pod znakom pitanja, rekao je jedan od organizatora prosvjeda Dalibor Vašarević.

Irena Kladnik dodala je kako je to samo jedna u nizu akcija. 'Želimo potaknute sve koji mogu pomoći u rješavanju tog problema da rade brže. Volimo svoj grad i želimo u njemu ostati', rekla je.

Akciji su se pridružile plesne, sportske i druge civilne udruge Slavonskoga Broda, a animirali su ih članice i članovi Studija Kinesis iz Zagreba. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene