Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema ispita

Zbog Vladina prijedloga zakona profesori stupaju u štrajk!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom štrajka neće se održavati ispiti, a obustavit će se i izvršavanje ostalih radnih obveza znanstvenika i sveučilišnih radnika.

Skupština Sindikata visokog obrazovanja i znanosti 'Akademska solidarnost' je u utorak, 21. lipnja, istoga dana kad je Vlada uputila u saborsku proceduru prijedloge zakona o znanstvenoj djelatnosti, visokom obrazovanju i sveučilištu, donijela odluku o pokretanju procedure za stupanje u štrajk akademskih radnika.

Pročitajte i ovo Holding - 1 Nema pomaka Sindikat prijeti štrajkom u Zagrebačkom holdingu: Nakon četiri mjeseca pregovaranja i mirenja Vozila hitne pomoći - 1 Sindikat Zajedno Novi štrajk u zdravstvu? ''Pa jesmo li mi toliko glupi ili nas rade budalama?''

Tijekom štrajka neće se održavati ispiti, a obustavit će se i izvršavanje ostalih radnih obveza znanstvenika i sveučilišnih radnika sukladno Zakonu o radu i ostalim pravnim propisima RH. Uz to će se organizirati i drugi oblici prosvjeda i otpora nametanju paketa zakonskih prijedloga, priopćila je na svojim internetskim stranicama Akademska solidarnost.

Istaknuli su da će se u sljedećih nekoliko dana koordinirati aktivnosti članova Sindikata 'Akademska solidarnost' u Zagrebu, Splitu, Puli, Zadru i Rijeci. 'Početkom sljedećeg tjedna obavijestit ćemo javnost o daljnjem tijeku štrajka', dodaju. (Agencija Vlm)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene