Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tijekom štrajka neće se održavati ispiti, a obustavit će se i izvršavanje ostalih radnih obveza znanstvenika i sveučilišnih radnika.


Skupština Sindikata visokog obrazovanja i znanosti 'Akademska solidarnost' je u utorak, 21. lipnja, istoga dana kad je Vlada uputila u saborsku proceduru prijedloge zakona o znanstvenoj djelatnosti, visokom obrazovanju i sveučilištu, donijela odluku o pokretanju procedure za stupanje u štrajk akademskih radnika.

Vezani članci Alexei Navalny Aleksej Navaljni prekinuo štrajk glađu, poznat i razlog: ''Ostvarili smo ogroman napredak'' Slika nije dostupna Hrvatski studiji u velikim problemima: Nakon studenata, pobunili se i profesori

Tijekom štrajka neće se održavati ispiti, a obustavit će se i izvršavanje ostalih radnih obveza znanstvenika i sveučilišnih radnika sukladno Zakonu o radu i ostalim pravnim propisima RH. Uz to će se organizirati i drugi oblici prosvjeda i otpora nametanju paketa zakonskih prijedloga, priopćila je na svojim internetskim stranicama Akademska solidarnost.

Istaknuli su da će se u sljedećih nekoliko dana koordinirati aktivnosti članova Sindikata 'Akademska solidarnost' u Zagrebu, Splitu, Puli, Zadru i Rijeci. 'Početkom sljedećeg tjedna obavijestit ćemo javnost o daljnjem tijeku štrajka', dodaju. (Agencija Vlm)