Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog zabrinjavajućeg podatka o utapanju sedmero djece te 22 odrasle osobe u posljednjih šest mjeseci Ravnateljstvo policije pozvalo je danas roditelje da vode pojačanu brigu o djeci, a koncesionare plaža da uspostave kvalitetne spasilačke službe.


Policija je pozvala i nadležne da posebno označe ili ograde preprekama mjesta koja nisu za kupanje, primjerice šljunčare, bare, ribnjake, jezera.

Vezani članci Djeca kaosa Roditelji mislili da mogu nakratko ostaviti djecu nasamo pa ubrzo požalili Roditeljstvo Roditeljstvo nije za one slabog srca, u galeriji provjerite jeste li spremni

U posljednje dvije i pol godine utopilo se 23 djece i 173 odrasle osobe, a kako iz godine u godinu raste broj smrtno stradale djece u Ravnateljstvu policije stanje ocjenjuju zabrinjavajućim. Stoga su se odlučili uputiti javni poziv roditeljima i ostalim odraslim osobama koje brinu o djeci da u ljetnim mjesecima vode "pojačanu brigu o njihovom kretanju" te da ih upozore na opasnosti kupanja, osobito na neuređenim kupalištima.

Iz Ravnateljstva policije na kraju pozivaju građane da ne precjenjuju svoje sposobnosti i zdravstveno stanje kako se ne bi izlagali nepotrebnoj opasnosti.

Krajem prošlog tjedna sličan poziv roditeljima, odgojiteljima i svima koji skrbe o djeci uputila je i pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić koja upozorava da je utapanje, nakon prometnih nesreća, vodeći uzrok smrti djece do 15 godina u svijetu i da je čak 19 posto stradale djece izgubilo život na taj način.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju