Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog učestalih utapanja policija pozvala roditelje na pojačanu brigu o djeci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog zabrinjavajućeg podatka o utapanju sedmero djece te 22 odrasle osobe u posljednjih šest mjeseci Ravnateljstvo policije pozvalo je danas roditelje da vode pojačanu brigu o djeci, a koncesionare plaža da uspostave kvalitetne spasilačke službe.

Policija je pozvala i nadležne da posebno označe ili ograde preprekama mjesta koja nisu za kupanje, primjerice šljunčare, bare, ribnjake, jezera.

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Ne znate trebate li prijaviti porez na dohodak? Stručnjaci su izračunali kako roditelji mogu ostvariti maksimalan povrat poreza! Chongqing U Kini pogubljen par Opak, okrutan i odvratan zločin: Nagovorila ljubavnika da ubije svoju djecu kako im ne bi bila prepreka u vezi

U posljednje dvije i pol godine utopilo se 23 djece i 173 odrasle osobe, a kako iz godine u godinu raste broj smrtno stradale djece u Ravnateljstvu policije stanje ocjenjuju zabrinjavajućim. Stoga su se odlučili uputiti javni poziv roditeljima i ostalim odraslim osobama koje brinu o djeci da u ljetnim mjesecima vode "pojačanu brigu o njihovom kretanju" te da ih upozore na opasnosti kupanja, osobito na neuređenim kupalištima.

Iz Ravnateljstva policije na kraju pozivaju građane da ne precjenjuju svoje sposobnosti i zdravstveno stanje kako se ne bi izlagali nepotrebnoj opasnosti.

Krajem prošlog tjedna sličan poziv roditeljima, odgojiteljima i svima koji skrbe o djeci uputila je i pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić koja upozorava da je utapanje, nakon prometnih nesreća, vodeći uzrok smrti djece do 15 godina u svijetu i da je čak 19 posto stradale djece izgubilo život na taj način.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene