Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optuženi za nemar

Zbog smrti malene Mije otkaz dobila dvojica liječnika i tehničar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog smrti jedoipolgodišnje Mije, pokrenut je postupak za otkazom ugovora o radu dvojici liječnika i jednom medicinskom tehničaru.

Kako piše Jutarnji list, zbog smrti malene Mije koja se prije nekoliko dana ugušila zrnom graha, pokrenut je postupak otkazivanja ugovora o radu protiv dvojice liječnika i jednog tehničara.

Pročitajte i ovo U trgovačkom centru u Sydneyju muškarac je napadao prolaznike nožem, ubila ga je policija - 11 Horor VELIKA GALERIJA Suze na licima, majke s djecom u nevjerici: Šokantan napad blokirao centar Sydneyja Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Hrabar potez Uznemirujuće: Pogledajte heroja koji je napadaču iz Sydneyja hrabro stao na put kako bi zaštitio ženu s djecom

Dvojica liječnika i tehničar snose odgovornost zbog jer djevojčici u teškom stanju nisu osigurali prijevoz do bolnice Merkur nakon što ju je otac doveo u zgradu Hitne pomoći u Heinzelovoj ulici u Zagrebu. U ovom slučaju, trebali su odrediti stupanj hitnosti 1, a ne 3 kako su liječnici učinili.

Medicinskog tehničara se tereti što se u kolima hitne pomoći vozio na suvozačevom sjedalu, a ne iza kod malene Mije i njenog oca.

Ovo je prvi put da je netko od liječničkog osoblja odgovornih za smrt pacijenta zbog nemara trajno ostao bez posla.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene